avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate cristianamat

Activitate cristianamat

Revin cu amanunte. In urma discutie cu directoarea mi s-a spus fara pic de jena ca nu avea de gand sa participe cu copii astia ci stia de la inceput ca ei vor fi inlocuiti cu altii, dar acei altii nu stiau versurile si nu puteau fi mobilizati asa repede. Oricum am vazut filmarea si clar copilul a fost nedreptatit. Oricum am decis sa iau legatura cu organizatorii Festivalului, sa le aduc la cunostinta inlocuirea copiilor din filmare si sa decida ei daca este sau nu cazul de validare a inscrierii grupului in concurs. O alta explicatie halcinanta a fost referitoare la faptul ca nu pot participa asa multi copii ci numarul lor trebuie injumatatit pentru ca pe banii Primariei sa fie trimisi si parintii copiilor selectati, lucru revoltator in opinia mea. Ea nu vrea sa isi asume raspunderea de a pleca cu un grup de copii, dar il inscrie intr-un concurs international, filmeaza un grup mare de copii pe care il reduce la jumatate. Mie imi suna cam asa...filmez cu astia, cer finantare pentru nr de copii din filmare pentru ca pot dovedi lucrul asta si apoi fac perechi copil-parinte in functie de ......Sunt de acord ca sunt copii mici si au nevoie de un parinte, dar acel parinte sa isi plateasca macar o parte din costuri, pana acum nu am mai auzit ca din bani publici sa fie suportate transportul, cazarea si masa parintilor copiilor, nici macar a celor cu probleme sociale - nu in ponderea asta de 1 parinte, 1 copil
de acord cu tine, dar eu vreau sa stiu care au fost acele criterii si de 1 saptamana toata lumea se ascunde si refuza sa vorbeasca.
Probabil ca nu, dar daca ii folosesti pe unii copii pentru propriul interes si apoi nu ai bunul simt sa le dai o explicatie (de aici a pornit nemultumirea mea, de la faptul ca le-am solicitat sa ii explice acestui copil de ce dupa 2 premii intai acum este exclusa, premii ce au adus diverse beneficii acestei institutii - ea nu a primi nici macar o copie a diplomelor ci toate sunt la gradi). Pentru mine este f delicat la 6 ani sa ii spun ca in viata va avea f multe experiente de acest gen, si va intalni peste tot oameni de nimic in care priveaza propriul interes. Stiu ca sistemul de invatamant din Roamania este unul bolnav, ca si cel medical, dar vina o poarta fiecare dintre noi. In concluzie, pana nu i se ofera copilului meu o explicatie eu voi cauta parghiile juridice pentru a o actiona in instanta pentru filmare fara acord si transmiterea acesteia pe directoarea gradinitei. Eu nu urmaresc sa ii obtin un loc copilului meu la acest Festival ci doar sa i se explice daca a gresit unde si daca nu de ce? Deocamdata singura care e de gasit este educatoarea care spune ca nu e vina ei si daca era dupa ea.....
Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori un sfat de la dv. Copilul meu a fost selectat sa participe la o fimare pentru un concurs la gradi, fara ca noi parinti sa im intrebati si acel DVD a fost trimis in strainatate. In urma acestei filmari doar unii copii au fost alesi pe criteriul Pupincurismului directoarei sa mearga la acest festival impreuna cu un parinte, ceilalti copii fiind ignorati total. Eu am solicitat explicatii intrucat copilul meu, impreuna ca alti copii (4 de la ea din grupa) au adus anterior gradinitei pe munca lor 2 premii la diverse alte festivaluri, iar acum desi nu sunt doar 4 locuri ci 12, 2 dintre ei, pe nu stiu ce motiv au fost exclusi. Eu nu vreau sa fie a nu stiu cata roata la caruta desi mi se pare ca isi castigase locul prin premiile anterioare aduse gradinitei dar vreau ca persoanele responsabile sa ii explice cu ce a gresit sau o alta explicatie (pe mine nu ma va convinge nici una) intrucat ea indiferent ce argument ii voi aduce eu va considera intotdeauna ca e mai slaba ca ceilalti (lucru deloc adevarat si dovedit de altfel anterior). Ideea e ca imi doresc sa o determin pe doamna mare si tare care considera ca aceasta gradinita este curtea mamei ei iar filmarea copiilor nostri fara acordul prealabil al parintilor nu este necesar sa raspunda civil pentru aceste lucruri. Ce parghii juridice am?
Multumesc....Voluntariat fac si eu pe diverse forumuri, dar nu muncesc minim 12 ore/zi si nu imi asum tot ceea ce isi asuma un director economic. Pe mine ma intereseaza daca nu cumva exista pe undeva prin legislatie mentionate activitatile care se pot desfasura in baza voluntariatului.

Un economist, spre exemplu nu poate semna un bilant contabil decat daca detine functia de diector economic sau contabil sef. Daca o luam pe firul logic a detine aceasta functie s-ar traduce a fi angajat pe aceasta functie, deci cele 2 functii nu ar putea fi indeplinite pe baza de contract de voluntariat.
Buna seara,

Sunt directorul economic al unei Fundatii si de curand mi s-a propus sa semnez un contract de voluntariat pentru a exercita aceasta atributie, lucru pe care eu l-am refuzat, dar vreau sa imi argumentez raspunsul cu articole din Lege. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Mentionez ca eu am un contract cu ei pentru Director economic si un aditional la acesta de manager financiar. Deci oricum exista contract de munca, act aditional pentru aceasta functie si nu as avea cum sa spun ca de la o anumita data am facut sau fac asta voluntar. Voi considerati ca in lumea asta se poate sa existe functie de director economic neremunerat???
ce se intampla in care angajatorul constata la jumatatea lunii ca din cauza neonorarii unor rambursari ale statului si UE nu isi poate plati salariatii decat 30% din salariul net? Cum ar trebui sa sune informarea catre acestia?
pentru ca acum ma lovesc si eu de problema diurnelor, va rog sa imi spuneti daca la ONG diferenta dintre diurna stabilita a fi acordata si cei 32.5 lei diurna legala doar se impoziteaza sau trebuiesc retinute si celelalte taxe, Eu stiu si am si vazut la un alt ONG ca se calculeaza doar 16% dar din exprimarea de mai sus se intelege altceva.
astazi a fost ultima zi....am reusit, practic se modifica doar tipul contractului si data de la care isi produce efectele
eu in seara asta trebuie sa fac o prelungire la un contract ce a fost pe perioada determinata in nedeterminata si nu mi se activeaza perioada de sfarsit de activitate, oare de ce?