avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ipoteca banca pt. credit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ipoteca banca pt. credit

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 actualizata( pretul nu este inferior valorii de piata , bunul se afla in posesia mea inainte de deschiderea procedurii , bunul nu are o importanta determinanta ptr reusita unui plan de reorganizare si pretul a fost achitat integral la data cererii) .Am facut credit ipotecar ,cu ipoteca pe acest apartament , la creditorul garant al acestei firme si administratorul judiciar a semnat contractul de vanzare cumparare si a declarat ca a verificat indeplinirea conditiilor prevazute la art.93 ind 1.
Exista si un creditor mostenitor, rezultat dupa decesul unui asociat al firmei debitoare care face opozitie deschiderii procedurii .
Intrebare:
Se poate anula ( contesta) acest act de vanzare cumparare si se poate anula ipoteca daca banca care mi-a dat creditul a cunoscut exact situatia firmei vanzatoare si a fost de acord sa dea creditul? Va rugam sa ne raspundeti daca trebuie sa ne facem griji sau ce masuri am mai putea lua.
Multumesc,
Liaza
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
liaza, utilizator
Cel mai recent răspuns: liaza , utilizator 20:35, 31 Martie 2010
Poate ca ar fi bine sa fi mai explicit.
si cu creditul ce se intampla?
v-am adaugat informatii suplimentare, daca puteti sa-mi raspundet... multumesc!
Art. 93 ind.1. - Obligaţiile rezultând dintr-un antecontract de vânzare-cumpărare cu dată certă, anterioară deschiderii procedurii, în care promitentul-vânzător intră în procedură, vor fi executate de către administratorul judiciar/lichidator la cererea promitentului-cumpărător, dacă:
- preţul contractual a fost achitat integral sau poate fi achitat la data cererii, iar bunul se află în posesia promitentului-cumpărător;
- preţul nu este inferior valorii de piaţă a bunului;
- bunul nu are o importanţă determinantă pentru reuşita unui plan de reorganizare

Nu trebuie sa va faceti probleme daca ati achitat pretul. Administratorul judiciar va indeplini celelalte obligatii care ii reveneau vanzatorului aflat in insolventa
Am platit avansul de 25% iar Vineri, dupa ce este inscrisa ipoteca in CF, platim, din creditul aprobat de banca, si restul de 75%.Toate aceste transe de plata au fost stipulate in antecontract precum si in actul de vanzare - cumparare incheiat cu societatea vanzatoare.
In prima sedinta a creditorilor, stabilita de judecatorul sindic, am obtinut acordul a 7 creditori din 8 convocati(al 8-lea fiind banca care ne-a acordat creditul - aceasta a facut o adresa prin care e si ea de acord).Problema ar fi ca mostenitoarea nu a fost convocata , nu fusese publicat tabelul preliminar al creditorilor(pe acesta acum apare ).Daca admin. judiciar este inlocuit ce se poate intampla? sau daca mostenitoarea are creante mai mari de 50% din totalul creantelor?

Multumesc pentru raspuns !

Liaza
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
liaza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data certa liaza liaza Buna seara Cum se poate obtine data certa, pe un document de plata prin virament bancar? Trebuie sa trec pe la notar? Multumesc (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate cumpara o casa care apartine unei societati intrata in insolventa? mirela_206 mirela_206 Vreau sa cumpar cu credit ipotecar o vila in sectorul 1, care apartine unei societati aflate in insolveta. Credeti ca pot intampina greutati? (vezi toată discuția)
Interpretare art.93/1 legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita am cumparat un apt.intr-un imobil care la momentul antecontractului era in curs de edificare.am luat in posesie apt .un an ma tarziu,il folosesc dar din ... (vezi toată discuția)