avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... data certa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

data certa

Buna seara
Cum se poate obtine data certa, pe un document de plata prin virament bancar? Trebuie sa trec pe la notar?
Multumesc









Cel mai recent răspuns: liaza , utilizator 15:02, 18 Aprilie 2010
sa inteleg ca nu mai sunteti in posesia ordinului de plata?
daca este asa, mergeti la banca unde ati facut plata si cereti sa vi se elibereze un duplicat ocazie cu care veti avea si stampila bancii care atesta data efectuarii platii.
inca nu am facut plata, platim prin virament bancar dar ni se solicita in contractul de vanzare cumparare sa avem data certa pe documentul de plat si nu stim daca e suficient extrasul de banca stampilat.
Multumim pt. raspuns!
Am vazut profilul dvs si cred ca puteti sa ne ajutati cu o prb. de insolventa firma:

Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 actualizata( pretul nu este inferior valorii de piata , bunul se afla in posesia mea inainte de deschiderea procedurii , bunul nu are o importanta determinanta ptr reusita unui plan de reorganizare si pretul a fost achitat integral la data cererii) .Am facut credit ipotecar ,cu ipoteca pe acest apartament , la creditorul garant al acestei firme si administratorul judiciar a semnat contractul de vanzare cumparare si a declarat ca a verificat indeplinirea conditiilor prevazute la art.93 ind 1.
Exista si un creditor mostenitor, rezultat dupa decesul unui asociat al firmei debitoare care face opozitie deschiderii procedurii .

Am platit avansul de 25% iar Vineri, dupa ce este inscrisa ipoteca in CF, platim, din creditul aprobat de banca, si restul de 75%.Toate aceste transe de plata au fost stipulate in antecontract precum si in actul de vanzare - cumparare incheiat cu societatea vanzatoare.
In prima sedinta a creditorilor, stabilita de judecatorul sindic, am obtinut acordul a 7 creditori din 8 convocati(al 8-lea fiind banca care ne-a acordat creditul - aceasta a facut o adresa prin care e si ea de acord).Problema ar fi ca mostenitoarea nu a fost convocata , nu fusese publicat tabelul preliminar al creditorilor(pe acesta acum apare ).
Intrebare:
Se poate anula ( contesta) acest act de vanzare cumparare si se poate anula ipoteca daca banca care mi-a dat creditul a cunoscut exact situatia firmei vanzatoare si a fost de acord sa dea creditul? Va rugam sa ne raspundeti daca trebuie sa ne facem griji sau ce masuri am mai putea lua.
Daca admin. judiciar este inlocuit ce se poate intampla? sau daca mostenitoarea are creante mai mari de 50% din totalul creantelor?
Multumesc,
Liaza
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
liaza, utilizator
Functionarul bancar pune o stampila care atesta efectuarea platii.
Aceea este data certa a platii.

Alberto Kurtyan
Da, este vorba de data certa in sensul existentei dovezii datei la care a fost efectuata plata.
Nici avocatul nu va poate pune aiurea o stampila.
Pentru data certa se poate merge si la avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie liaza liaza Buna ziua, Mentionam urmatoarele - in data de 07.12.2009 noi promitenti cumparatori am incheiat Antecontractul de vanzare -cumparare nr.... cu promitenta ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in insolventa alexa_1807 alexa_1807 Buna, am un antecontract de vanzare cumpare pentru un apartament incheiat in 2008 si am achitat la data semnarii aproximativ 90% din pretul apartamentului. ... (vezi toată discuția)