avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea nr. 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea nr. 49/2010

Incetare CIM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 12 Aprilie 2010
S-a modificat art.56 lit.d C.mun., in sensul ca , contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Constatarea cazurilor de incetare de drept a contractului individual de munca, prevazute la art.56 lit.d - k C.mun., se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu pensie noneyro noneyro Se poate continua CIM dupa virsta de pensionare, cumulind salariul cu pensia, deci fara incetarea CIM ? (vezi toată discuția)
Intre lichidare si decizia de pensionare, fara venituri? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)