avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum scap de penalitaile de la firma de recuperare ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum scap de penalitaile de la firma de recuperare ?

Buna ziua,
Am avut un credit pe 10 ani la o banca, am platit 2 ani, apoi am avut o perioada de cateva luni cand nu am mai putut sa platesc ratele. Banca a vandut contractul meu catre o firma de recuperare, care imi cere sa platesc imediat toata suma si care imi adauga zilnic penalitati la toata suma ramasa de plata. Veniturile mele s-au redus considerabil, mai ales ca acum sunt in concediu de maternitate. As dori sa stiu daca pot sa chem in instanta firma de recuperare, pentru ca instanta de judecata sa imi stabileasca un grafic de plata conform veniturilor mele actuale si mai ales daca se pot stopa in acest fel acele fabuloase penalitati pe care firma de recuperare le aplica zilnic. Sau daca stiti o alta solutie prin care sa pot stopa acele penalitati care in ritmul asta pot bubla sau chiar tripla suma restanta ? De asemenea firma de recuperare imi calculeaza sumele restante si penalitatile in alta moneda decat am contractat eu imprumutul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 10:13, 21 Aprilie 2010
Primul pas ar fi sa luati legatura cu societatea care v-a cumparat creanta si sa incercati sa gasiti, impreuna, o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie -card credit amol amol buna ziua.am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante privind un debit la o banca (un card expirat )9mentionez ca in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o notificare catre firma de recuperare mihaela1974 mihaela1974 Am avut un credit luat de la o banca , care a vandut - cesionat creditul unei firme de recuperare. Firma respectiva ma someaza sa platesc toata suma ( spun ca ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca mariana573 mariana573 Buna seara. In anul 2008 sotul meu a facut un imprumut la banca pe numele lui.Pe adeverinta de la serviciu angajatorul nu si-a asumat raspunderea pt neplata ... (vezi toată discuția)