avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Majorare impozite cu 20%
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Majorare impozite cu 20%

In conformitate cu art. 287 din codul fiscal nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, cu excepţia taxelor prevăzute la art. 263 alin. (4) şi (5) şi la art. 295 alin. (11) lit. b)-d).
Insa art. 288 pct. (1) prevede : “Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile judeţene adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor în termen de 45 de zile lucrătoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Guvernului prevăzute la art. 292.”

Termenul de 45 de zile este un termen de decadere sau de recomandare ? Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:12, 28 Aprilie 2010
Sunt convins ca este un termen de recomandare , 90 % din consiliile locale din mediul rural nu respecta acest termen , si atunci aceasta ce ar insemna ? Ca nu se mai platesc impozite si taxe locale ? In niciun caz ...
Ce intelegeti prin termen de decadere , pt ca daca ar exista asa ceva ar exista si o sanctiune , ori nu prea e ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite dinuoprea dinuoprea Buna ziua! As dori sa stiu ce acte sau legi reglementeaza stabilirea unor cuantume privind taxe si impozite locale. Intrebarile pe care le-am adresat ... (vezi toată discuția)
Ce fel de impozit? ContSters88476 ContSters88476 Pentru un teren intravilan considerat de primarie \"neproductiv\", legal, ce fel de impozit trebuie sa platesc? Rog raspuns argumentat legal. (vezi toată discuția)
Impozite si taxe care pot fi modificate de consiliul local bogdan77m bogdan77m Care sunt impozitele si taxele locale, pe care un consiliu local le poate modifica, in sensul de a hotari cu privire la micsorarea sau majorarea acestora? (vezi toată discuția)