avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare imobil

impreuna cu sora mea suntem mostenitoarele unui imobil,pe care am dori sa il vindem.care sunt actele necesare vinzarii?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:58, 19 Iunie 2010
Aveti nevoie de act de proprietate, certificat de mostenitor, documentatie cadastrala a imobilului, certificat de sarcini, certificat de atestare fiscala, acte de identitate.
Actele de baza sunt: act de proprietate (contract vanzare cumparare, donatie , schimb etc) , certificatele de mostenitor (in cazul in care este dobandit prin mostenire) , actele de identitate , certificat de atestare fiscala (directia impozite si taxe locale) , chitantele de plata a utilitatilor(apa, electricitate,gaze, cablu tv etc).
In cazul in care instrainati un apartament intr-un imobil , atunci veti avea nevoie si de o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa rezulte ca sunteti la zi cu plata intretinerii si ca nu aveti datorii. ( notarul public poate autentifica tranzactia si daca nu aveti aceasta adeverinta avand insa obligatia sa specifice in act care este cuantumul datoriei dvs catre asociatia de proprietari)
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobiliare ContSters84764 ContSters84764 As vrea sa stiu daca doresc sa cumpar o casa ce acte trebuie sa urmaresc ca totul sa fie in regula ex: daca structura de rezistenta e cea care se spune la ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata.va rog sa imi spuneti, ce acte sunt necesare pentru ... paulabelioae paulabelioae Buna dimineata.Va rog sa imi spuneti, ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?Va multumesc! (vezi toată discuția)