avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neconcordanta intre juristul bancii creditoare si notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neconcordanta intre juristul bancii creditoare si notar

am cumparat o casa inainte de casatorie (1974). am platit rate pe statul de salarii. m-am maritat in 1984 am platit in continuare si in 1991 am achitat integral. am facut declaratie in fata notarului eu si sotul meu ca eu am achitat ratele si ca banii de achitare provin de la parintii mei.
banca creditoare cere succesiune pentru banii platiti in periada casatoriei (sotul a decedat in 1998) (1984-1991) iar notariatul spune ca nu este necesara ca am drepturi depline asupra casei. nu reusesc sa ies din aceasta incurcatura. ma trimit de la uni la altii si problema nu se reezolva. va rog dati-mi o solutie. nu pot schimba notarul ca acolo am facut deja o succesiune acesta urmand a fi o suplimentare.
multumesc din suflet celui care imi da un sfat.
georgeta bujor
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 18:21, 30 Iunie 2010
Daca sunteti trecuta dv ca si unic cumparator e in regula nu va mai trebuie nimic,
Daca a fost cumparat atunci cand l-ati achitat si erati casatorita atunci este bun comun , cumparat in timpul casatoriei si intra in masa succesorala .Trebuie dezbatuta succesiunea.
casa in discutie este bunul dv personal, fiind dobindita inainte de casatorie. sotul dv. nu are nici un fel de drept de proprietate asupra ei, singurul drept fiind un drept de creanta asupra sumelor de bani aduse ca aport la plata ratelor si a imbunatatirilor.faptul ca, a fost achitata dupa casatorie nu confera celuilalt sot un drept de proprietate asupra imobilului. notarul are dreptate.
Inteleg ca in timpul vietii sotul dvs a dat o declaratie prin care recunoaste ca ap. a fost achitat cu bani proveniti de la parintii dvs, ceea ce inseamna ca imobilul va apartine in deplina proprietate.
Dvs. ati achitat rate in timpul casatoriei, dar daca sotul dvs. a recunoscut ca banii respectivi proveneau de la parinti, nu vad unde e neintelegerea. Nu e vorba de nici un drept de creanta.
Rugati notarul sa discute cu juristul bancii si sa-i lamureasca problema pe baza actelor.
In cazul ca nici asa nu reusiti, schimbati banca! Notarul nu are nicio vina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Partaj Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In iunie 2003 sotul meu a facut imprumut la banca si a cumparat un apartament cu doua camere in ... (vezi toată discuția)