avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot spera sa castig?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot spera sa castig?

am tripleti nascuti in ininie 2006, pentru care am beneficiat in 2006 de o singura indemnizatie adica 800 lei si alocatiile de 23 lei * 3 copii, iar din 2007 am primit indemnizatia de 600 lei si alocatiile de 200 lei * 3 copii.

legislatia nu sprijina mama deloc in aceasta situatie si financiar sunt la pamant. Daca as fi nascut copii pe rand la cate 1 an dif as fi beneficait de fiecare data de dreptul la indemnizatie, dar asa nu am dreptul, desi e mult mai greu sa cresti 3 copii de aceasi varsta din acesti bani ( toate trebuiesc deodata: patuturi, carucioare, haine, pampersi)

si daca s-ar intampla sa raman din nou insarcinata tot nu as mai putea beneficia de alte drepturi pt ca am deja 3 copii si statul roman numai pt primii 3 asigura alocati...


oricum asta a fost introducerea..... am inteles ca la Cluj s-a dat in judecata Directia sociala si familiala (sau cum ii spune) de cate mame cu gemeni si s-a obtinut castig de cauza, iar acum se judeca recursul.

vreau si eu sa procedez la fel si am facut deja primul pas: am facut cerere scrisa pt obtinerea indemnizatiei pt toti 3 copii, chiar si retroactiv, si astept raspunsul lor pozitiv sau negativ dupa care trebuie sa ma adresez instantei?

AM VREO SANSA? SI CUM TREBUIE MAI EXACT SA PROCEDEZ?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: mama3 , utilizator 13:11, 1 Noiembrie 2007
Sa va traiasca si sa fie sanatosi!

Pentru succesul cererii dvs. , inca din acesta faza, in speranta ca se va evita instanta, ar fi bine sa incercati sa-i atasati o copie dupa decizia nr. 1947/4 aprilie 2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, publicata la pagina 15 din Buletinul Casatiei nr. 3/2007, Editura C.H. Beck, (este decizia cu nr. 5 din revista). Revista o gasiti la standurile de carte de pe langa instante si costa 27 de lei

In acesta speta se exprima foarte clar ideea ca acordarea indemnizatiei trebuie facuta prin raportare la numarul copiilor nascuti (adica pentru fiecare din gemeni) si nu prin raportare la numarul nasterilor. Se arata acolo ca definitia data nasterii prin normele metodologige (definitie pastrata si prin HG 1025/2006) creaza o discriminare intre copii proveniti dintr-o sarcina simpla si o sarcina multipla.
am incercat sa fac rost de brosura respectiva a Inaltei curti de casatie si justitie dar nu am reusit.

Rog persoanele care au acces la aceasta revista sa imi trimita un scan dupa aceasta pe privat sau pe adresa de mail: oana_cara@yahoo.com.

multumesc mult
va rog semnati petitia

[ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiti alaturi de gemeni si tripleti mama3 mama3 Cred ca fiecare din noi s-a intrebat cum ar fi cu mai mult de un copil... cum ar fi cu doi sau poate chiar cu trei. Si cu siguranta multi dintre noi au mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni CristinaU CristinaU in aprilie 2010 am nascut doi baieti gemeni. Actual primesc indemnizatia de crestere copil astfel: 85% (in limita a 4000 RON)pt un copil si 600 RON pentru cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)