avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care este diferenta ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care este diferenta ?

Buna ziua. Sunt inca nelamurit asupra unui singur aspect. Am avut PFA cu norma de venit ( pana anul acesta ) si eram si angajat ca salariat .Am avut sa zicem doar 3 lucrari/an cu chitanta si factura . Imi poate spune cineva in care din situatiile de mai jos ma regasesc (citat din Articolul III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003) :

(6) Persoanele care, in mod ocazional, realizeaza, pe langa veniturile de natura salariala, si venituri de natura profesionala definite la art. 7 alin. (1) pct. 13 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala

(8) Persoanele care realizeaza, cu caracter de regularitate, pe langa veniturile de natura salariala, si venituri de natura profesionala definite la art. 7 alin. (1) pct. 13 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala la baza de calcul astfel cum este prevazuta la alin. (17).

Multumesc.:stunned:
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:31, 19 Septembrie 2010
Buna ziua

Avand pfa nu va regasiti in nicio situatie din cele enumerate .
Art 7 alin 1 pct 13.1 se refera la drepturile de autor si conexe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: venituri din drepturi conexe dreptului de autor adriana64 adriana64 Buna ziua! 1. Ca angajator, am lunar colaboratori pe care pana acum ii plateam conform Legii 8/1996 cu un onorariu impozitat. De obicei acestia nu- si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul si contributiile pentru pfa smeagull smeagull Buna ziua, Sunt societate comerciala, si am un contract cu o PFA - expert tehnic, pentru realizarea unei lucrari (una singura). Este exclus sa fie ... (vezi toată discuția)
"contract de prestari servicii" Cosmi7 Cosmi7 Care sunt cotele ce se retin de catre angajator, in cazut contractelor de prestari servicii? Ce temei legal avem in acest ... (vezi toată discuția)