avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CLIENT INACTIV
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CLIENT INACTIV

buna ziua,

cum inregistrez in contabilitate o factura primita de la un client inactiv la o societate avand obiect de activitate comertul cu amanuntul.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 12:07, 27 Septembrie 2010
scuze:

cum inregistrez o factura primita de la un furnizor inactiv?
nu o inregistrati , si mai mult de atat ii dati si marfa inapoi
Codul fiscal are niste prevederi foarte severe in ce priveste acest aspect :
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
r) cheltuielile înregistrate în evidenţa contabilă, care au la bază un document emis de un contribuabil inactiv al cărui certificat de înregistrare fiscală a fost suspendat în baza ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

in ce priveste tva : un contribuail inactiv este scos din evidenta platitorilor de tva, prin urmare nu poate emite factura ( da fapt nu are voie sa emita factura , inactiv fiind- dar sa zicem ca o emite totusi) cu tva iar clientul sau nu are drept de deducere .

Exista pe site anaf lista contribuabilor inactivi si va sfatuiesc sa o consultati, ori de cate ori aveti un furnizor nou .

Nu pot posta link , dar va spun unde e: la informatii agenti economici
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Multumesc pentru adresa.

Problema e ca marfa e vanduta iar factura am inregistrato. Nu imi ramane decat sa trec factura automat pe nedeductibil, cu tot cu adaos, e cam complicat.

Poate nici el nu stia ca e inactiv. E cam greu in comertul cu amanuntul sa verifici lista cu furnizori la fata locului ti-ar trebui un laptop mai tot timpul cu tine.

#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila servicii reincarcare cartele rominaduca rominaduca Buna, ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea problema? Tin contabilitatea la un magazin alimentar gestiune cu amanuntul, care are contract cu o firma de servicii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)