avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creante cesionate - executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creante cesionate - executare silita

Buna ziua
Am luat acum 5 ani un credit ipotecar de la o banca pe o perioada de 15 ani.Rata lunara era de 330 euro. Acum 2 ani, datorita unor probleme (lipsa loculi de munca) nu am putut achita rata completa lunara. Achitam cate 120, 50 sau nimic. In urma acestui fapt am primit acasa o notificare cedat de la o firma cum ca: ""in conformitate cu codul civil si legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice prin prezenta va notificam cu privire la faptul s-a incheiat contractul nr.49/05.08.2009 prin care Cedentul a cedat Cesionarului crantele detinute de acesta impotriva dvs creante dobandite de cedent im baza contractului de cesiune......impreuna cu orice drepturi , fructe si beneficii prezente si viitoare atasate acestora (creanta cedata). SC ..... SRL confirma prin prezenta ca SC .......SRL detine puterea si autoritatea de a emite instructiuni scrise catre dvs , care va vor fi opozabile si nu vor necesita nici o aprobare, confirmare,instructiune sau orice alta actiune din partea cedentului sau a oricarei alte persoane."" Nu am fost instiintata inainte de acest lucru , pur si simplu am primit aceasta notificare . Problema este ca acum mi se spune ca trebuie sa semnez un contract aditional cu SC........ SRL prin care ma ma compromit sa platesc lunar suma de 700 euro timp de 11 luni dupa care sa achit restul de bani. Mai exista si varianta sa platesc toti banii , varianta care se exclude pentru ca nu ne permitem . Referindu-ma la prima varianta : daca nu semnez ma poate executa silit in orice moment; iar daca semnez iar in urma celor 11 luni nu am restul de bani , mi s -a spus ca o sa negociez cu banca , negociere care nu stiun in ce consta de fapt. Mi s -a spus ca exista posibilitate ca in urma celor 11 luni in care eu voi plati 700 euro( nu inteleg de ce asa de mult si nici nu mi s -a explicat)sa fiu preluata din nou de banca, Sa continui sa platesc inca 11 luni tot 700 euro sau sa trebuiasca sa paltesc restul de bani (cum scrie in contractul aditional).Eu pot plati 700 euro lunar, insa nu pot achita restul de bani in urma celor 11 luni :28.000 cred ca ar ramane si nimeni nu imi poate garanta nimic... mi s-a spus ca nu se stie ce se va intampla dupa un an , ca cine stie ce va fi pana atunci......acesta este raspunsul unui reprezentant al suprot colet. ca "" poate banca nu va lasa , va poate lua inapoi ...cine stie"". In aceasta situatie eu nu stiu ce este mai bine sa fac. In doua saptamani o sa vina cu contractul aditional sa in semenz .Imi este frica ca o sa platesc un an , iar dupa aceea va trebui sa negociez cu firma, cum spun ei ca se va intampla , nu vom ajunge la nici un acord si voi fi executata silit . Va rog mult sa ma ajutati sa iau o decizie pentru ca mi se pare ca acesta este un abuz.... nu se poate asa ceva... nu stiu ce sa fac, cui sa ma adresez . Va rog mult sa ma ajutati in aceasta privinta . Va multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
diana100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:55, 28 Septembrie 2010
:offtopic:
@diana 100
Stergeti, va rog , denumirile societatilor din mesajul dvs.In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cu probleme mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract imprumut bancar corina m. corina m. Buna ziua. Am o intrebare: in cazul in care am un contract de imprumut cu o banca iar aceasta a cesionat contractul meu unei alte firme, cesiunarul respecta ... (vezi toată discuția)