avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre penalizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre penalizare

am fost penalizat la locul de munca .este legal acest lucru?sau trebuia mai intai sa primesc avertisment?de asemenea fiind in concediu medical m-am trezit si trecut liber in aceelasi zile.pot fi si medical si liber in acelasi timp?sefii mi-au invocat ca facusem prea multe ore si trebuia sa ma treaca liber.ESTE LEGAL acest lucru?daca ati putea sa imi raspundeti si mie la aceste doua intrebari.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 30 Septembrie 2010
1. decizia de sanctionare o puteti ataca la Tribunal- nu este obligatoriu intai aplicarea avertismentului
2. daca sunteti in concediu medical, acesta are intaietate- liberele ulterior
avocat Cristina Popescu
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Daca considerati ca sanctiunea este nelegala o puteti ataca in instanta, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de sanctionare.

Nu se poate trece un salariat in liber, atata timp cat el este in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare loc de munca molul molul buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)
Un coleg de muncă mi-a adus acuzații false destul de grave, iar comisia etică m-a sancționat. există cale legală de a ataca decizia, eventual și colegul pentru fals în declarații? stefensoon stefensoon Un coleg de muncă mi-a adus acuzaţii false destul de grave, şi m-a reclamat pe motive etice. Comisia etică mi-a dat un avertisment scris (plus alte ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)