avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen in care trebuie platita sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen in care trebuie platita sulta

Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu si termenul, cunoscut fiind faptul ca valoarea banilor nu mai este aceeasi dupa intervale mai mari de timp, iar valoarea locuintelor si ea difera de la o zi la alta, iar mie mi s-a atribuit o suma nu un procent. Daca nu este un termen legal am o posibilitate sa oblig partea care trebuie sa plateasca, sa se grabeasca, sau sa modific suma de plata in functie de schimbarile survenite? Daca nu am facut recurs in termenul legal mai pot ataca Hotararea pe motiv ca nu am primit sulta? Multumesc anticipat
Mihai
Cel mai recent răspuns: griglucia , utilizator 15:11, 17 Aprilie 2008
Nu e chiar atat de rau pe cat mi-am imaginat, cred ca puteti obtine diferenta. Chitanta liberatorie se face la plata de cash... ma rog, actul acela a fost redactat asa-si-asa, insa va avantajeaza faptul ca se poate dovedi foarte usor care este suma reala primita.
Faceti actiune separata in instanta daca nu mai sunteti in termen de recurs, ca nu mai tin minte. Daca sunteti in termen, cereti in recurs diferenta.
Intr-un proces de succesiune mi-a revenit o sulta de 35.000.Tribunalul nu a dat un termen in care sa imi fie platita aceasta sulta iar Hotararea este definitiva saptamana viitoare cand se termina cele 15 zile.Exista undeva in lege un termen pentru sulta?Sau imediat dupa ce Hotararea devine definitiva pot sa ma duc la Executor judecatoresc?Cam care sunt onorariile pentru executori?
De regula, cu putine exceptii, nu sunt termene pentru plata sultei. Totusi, ca ea sa fie platita se poate astepta in functie de situatia debitorului.
Cand hotararea devine definitiva se poate cere executarea, prin executor daca nu este platita de buna voie.
Va multumesc pentru tot ce mi-ati scris , toate sfaturile au avut solutionare.Am recuperat sulta partiala, e adevarat ca a mai ramas doar 5% din tot ce mai avea restanta.......dar a specificat in plata ca e partiala.Desi am pierdut 6 luni de dobinda la acei bani dar macar justitia isi spune cuvintul.Inca odata mii de multumiri ca am avut ce sa invat de la acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare sulta AdrianSA AdrianSA Buna ziua, In urma partajului sunt obligat sa platesc o sulta de X lei (Y euro). Hotararea este din martie 2016 iar aceasta a devenit definitiva in ... (vezi toată discuția)
termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)
Plata sulta constan constan Eu am de plata o suma de bani drept sulta catre el si el are de platit catre mine cheltuieli de judecata ..Pot sa fac compensarea si sa platesc doar diferenta ... (vezi toată discuția)