avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere

Buna ziua !

Am gasit din intamplare acest forum si sper ca prin intermediul dvs. sa ma lamuresc mai bine decat a putut sa o faca organul de politite.

Astazi 12.10.2010 am fost oprit de un motopolitist. Mi-a spus ca am trecut pe rosu la intersectia de mai devreme, trecusem pe galben, vazusem tarziu semaforul si nu puteam opri in conditii de siguranta, daca franam ma opream in intersectie.
Nu am vrut sa-i prezint actele la control, cand i-am spus ca nu am trecut pe rosu mi-a comunicat in sila ca sunt camere de luat vederi.

Pe PV eu am trecut la mentiuni ca am trecut pe culoarea galbena, daca franam ma opream in intersectie. Prietena mea era in masina cu mine si poate confirma totul.

Mi-a scris ca ce am facut eu se incadreaza la art. 52 al 1 din RAOUG 195/2002 si 147 al. 1 din RAOUG 195/2002 si sanctionata de art 100. al 3/d si 101/1/18 din OUG 195/2002. Eu nu gasesc la aceste articole fapta care se presupune ca am savarsit-o.
Am primit si 10 pct de amenda.

Ma poate lamuri cineva ?
Cel mai recent răspuns: mirceax , utilizator 19:48, 12 Octombrie 2010
aveti posibilitatea sa contestati in 15 zile procesul-verbal la judecatorie.
Da, contestatie stiu ca pot face si voi face. Ce doream sa stiu este daca politistul a scris corect contraventiile conform faptei savarsite. si daca pot invoca nulitatea PV ?
Multumesc!

nu m-ar deranja atat de mult suspendarea permisului cat ma deranjeaza valoarea amenzii. In codul rutiere trecerea pe culoarea rosii a semaforului se amendeaza cu max 175ron, neprezentarea actelor cu max 105ron.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
mirceax, utilizator
Motivele de nulitate le veti gasi in art.16,17,34 din OG nr.2/2001.
Din OUG 195/2002

Art. 52. - (1) Este interzisa desfasurarea de concursuri, antrenamente ori intreceri pe drumurile publice, cu exceptia celor autorizate de administratorul drumului respectiv si avizate de politia rutiera.

Art. 100. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;

Art. 101. - (1) Permisul de conducere se anuleaza de catre seful inspectoratului judetean de politie, Directiei
Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau al directiei politiei specializate din Inspectoratul General al Politiei Romane pe a carei raza de competenta a fost comisa fapta, In cazul In care titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva:
a) pentru infractiunile care au avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane ori de distrugere a unuia sau mai multor vehicule, savarsite ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) pentru infractiunile prevazute la art. 77, art. 78 alin. (2) si la art. 79 alin. (1), (3) si (4);
c) pentru infractiunile prevazute la art. 81 alin. (1);
d) In cazul aplicarii pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule.
(2) Permisul de conducere se anuleaza si In cazul In care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.

art 147 nu exista in OUG 195/2002
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
mirceax, utilizator
Alta nelamurire, care este cuantumul amenzii pentru trecerea pe rosu si pentru refuzarea prezentarii actelor la control ? Cred ca in nici un caz 600ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut, plangere contraventionala alxalinm alxalinm Buna ziua.Din pacate sambata seara am fost oprit de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului si pe procesul verbal scrie ca fapta ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)