avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut, plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut, plangere contraventionala

Buna ziua.Din pacate sambata seara am fost oprit de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului si pe procesul verbal scrie ca fapta savarsita este prevazuta de art. 52/1 din RAOUG din 195/2002 ceea ce nu inteleg este ca in codul rutier peste tot unde m-am uitat la art. 52/1 scrie asa art. 52. - (1) Este interzisă desfăşurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri pe drumurile publice, cu excepţia celor
autorizate de administratorul drumului respectiv şi avizate de poliţia rutieră.
Ceea ce eu nu am facut si am si martori.E posibil sa ma uit eu gresit sau sa fi gresit agentul de circulatie?Si daca a gresit , in baza acesteia pot depunde contestatie si daca da ce sanse de castig as avea?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:16, 15 Ianuarie 2012
ROUG 195/2002 Art. 52. - (1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.
(2) La semnalul de culoare roşie vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului. Dacă semaforul este instalat deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei, în lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit înainte de marginea părţii carosabile a drumului ce urmează a fi intersectat.
(3) Atunci când semnalul de culoare roşie funcţionează concomitent cu cel de culoare galbenă, acesta anunţă apariţia semnalului de culoare verde.

va uitati gresit
Nu gasiti pt ca va uitati in OUG195/2002 republicata in loc de.. Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pe culoarea rosie cu art 52? Tonyde Tonyde Buna ziua! In PV politistul a consemnat la rubrica \"Articol prevedere\" - 52/1 oug 195/2002 \"Articol sanctionare\" - 100/3/d Din ce vad Reguli pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere mirceax mirceax Buna ziua ! Am gasit din intamplare acest forum si sper ca prin intermediul dvs. sa ma lamuresc mai bine decat a putut sa o faca organul de ... (vezi toată discuția)
Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)