avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dupa cat timp se subscrie un imprumut bancar?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dupa cat timp se subscrie un imprumut bancar?

Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la un imprumut bancar...am facut un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani, am platit numai 5 sau 6 rate si apoi nu am mai putut, nemaiavand loc de munca si nici un venit.Au trecut deja 2 ani de la data incheierii creditului, si am fost sunata de recuperatori insa nu am platit nimic. Ce se poate intampla in cazul acesta? Dupa cat timp se subscrie un credit? Si daca nu am girat cu nimic, nu am nici un bun personal, imi poate lua ceva banca?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kinderashh , utilizator 12:02, 19 Octombrie 2010
de prescris se prescrie la fix 3 ani de la data la care creditorul a solicitat catre dvs plata datoriei dau de la data la care dvs ati facut ultima plata..
daca va cauta deja "recuperatori" fiti sigur ca au metodele lor de a le intrerupe prescriptia pt ca sunt direct interesati.
nu trebuie sa girati ca sa va poata executa, daca nu aveti bunuri va asteapta iar dupa 2 - 3 6 - 7 ani va puteti trezi cu poprire pe salariu, bunuri scoase la licitatie... in tot acest timp poate sa nu va caute deloc si sa aveti impresia ca "au uitat"
in urma dvs ramane ca datoria sa fie platita de mostenitori, binenteles cu dobanzile de rigoare
Sa inteleg ca oricand ma pot astepta ca cei cu recuperarile sa ma caute pt a plati...dar daca ultima rata platita de mine catre banca a fost in august 2008, si catre recuperatori n am facut nici o plata, ei tot pot intervenii asupra termenului de prescriptie? Mentionez ca au sunat, dar au vb cu o persoana care nu stia despre ce e vb sau despre cine si nu a dat nici un detaliu referitor la persoana mea sau la credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale neachitat, poprire fost coplatitor Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna ziua,astept sa ma lamuriti asupra unei probleme...am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,luat impreuna cu fosta sotie,am platit 5 ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! Am o cunostinta, care a facut un credit de nevoi personale, acum cativa ani, ne girand cu absolut nimic.Problema e ca nu si-a mai achitat rata ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p In 2007 am luat un credit de la banca impreuna cu sotul meu. Am plecat din tara in acelasi an. Nu avem bunuri de nici un fel in tara si nu a girat nimeni ... (vezi toată discuția)