avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pasi ar trebui sa urmez in cazul in care as avea un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pasi ar trebui sa urmez in cazul in care as avea un al doilea copil ?

Buna. Sunt mamica unui baietel de 1 an si aprox.3luni si voi avea concediu de crestere copil pana pe 27.august.2011 ( data cand bebe implineste 2 ani) .
As vrea sa avem inca un copil ,dar acesta s-ar naste sigur dupa data de 27 august 2011.
Eu am contr.ind.de munca in suspendare pt.ca sunt in CCC.Contractul meu este inregistrat la ITM Ilfov (sediul firmei unde se si desfasoara activitate in prezent)si punctul de lucru unde-mi desfasuram activitatea in Brasov(asa e scris in contract).Acest punct de lucru s-a desfiintat de 4 luni (dupa ce eu am intrat eu in CCC),toti colegii mei au fost concediati ,trecand bineinteles prin preaviz.
Eu inainte cu 15 zile de incheierea CCC trebuie sa anunt firma ca termin acest CCC si ca sunt gravida (atasez si dovada de la medic).Mai departe ce optiuni mi se vor da legal?Eu as dispune de un concediu prenatal de 126 zile(42 zile obligatoriu dupa nastere copil) incepand cu data de 28 august 2011,acest concediul ar trebui sa mi-l primeasca si sa mi-l plateasca sau i-mi vor da preavizul de 15 zile si voi intra in somaj ?Daca legal ar trebui sa-mi dea preavizul eu cum voi proceda mai departe?
Multumesc si va doresc multa sanatate tuturor.
Cel mai recent răspuns: gabi_2_ela , utilizator 08:34, 12 Noiembrie 2010
Cu cateva zile inainte de terminarea CCC, faceti o cerere de revnire la locul de munca si transmiteti-o angajatorului. Acesta, daca a desfiintat punctul de lucru, probabil ca va va transmite decizia de concediere si veti intra in preaviz. Dupa preaviz, puteti depune actele pentru somaj.
Daca veti fi insarcinata atunci, puteti sa ii anuntati asupra acestui aspect, odata cu cererea de revenire la locul de munca, insa, pana la urma finalitatea este aceeasi: veti beneficia de CCC pentru cel de-al doilea copil avand dreptul la indemnizatia de 600 lei.
Urmariti link-ul : www.avocatnet.ro/content/art...
Dar, pana la concretizarea situatiei, spor la treaba.:whistle:
Multumesc de raspuns ,doar ca nu inteleg daca in cazul meu concediul prenatal de 126 zile se poate lua si daca da cand si cine mi-l va plati.
1. Din Norma de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.

2. Asadar luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate care va va spune ce sa faceti si va plateste certificatele de maternitate (sarcina si lauzie). Apoi intrati in CCC pana la 2 ani.
Multumesc pentru raspuns,eu credeam ca sunt obligati timp de 6 luni sa ma primeasca la Bucuresti (avand cartea de munca acolo) ,avand in vederea ca sunt persoane care lucreaza pe acelasi post pe care eu am lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru crestere copil maria_pop maria_pop buna ziua.am o intrebare,sunt insarcinata in 27 sapt,iar firma la care lucrez intra in faliment iar in concediu prenatal nu pot sa intru numai din 15 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc pentru profesorii suplinitori roxana85 roxana85 Buna ziua, Sunt cadru didactic suplinitor, iar contractul meu de munca este incheiat pe o perioada de 1 an , adica din 1 septembrie 2010 pana in 31 August ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine concediu de crestere copil si pentru cel de-al doilea. gabi_2_ela gabi_2_ela Buna. Sunt mamica unui baietel de 1 an si aprox.3luni si voi avea concediu de crestere copil pana pe 27.august.2011 ( data cand bebe implineste 2 ani) As ... (vezi toată discuția)