avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mail de servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mail de servici

Daca am mail de la angajator, de exemplu numele.meu@angajator .ro , acest angajator are dreptul sa-mi citeasca mailurile?
Sau are dreptul sa-mi schimbe parola iar eu sa nu mai am access la mailul care de fapt contine numele meu si de pe care eu trimiteam si primeam mailuri de la clienti?
Angajatorul are acest drept.. practic sa mi se substituie?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:33, 20 Decembrie 2010
Dvs.ati avut aceasta adresa deoarece erati angajatul firmei respective.Domeniu este proprietatea firmei si in acest scop vi s-a facut aceasta adresa de email,deci si continutul email este tot proprietatea firmei mai ales ca era o corespondenta in ceea ce priveste clientii firmei.
Corespondenta de serviciu ( chiar si electronica) este proprietatea societatii angajatoare. Este normal angajatorul sa restrictioneze sau sa intrerupa accesul la corespondenta respectiva daca situatia dvs. cu privire la sarcinile de serviciu se schimba sau daca plecati din societate. Clientii la care faceti referire sunt ai societatii nu ai dvs.
Normal ca mailul e propietatea societatii.
Dar eu plecand din societate, nu ar trebui sters mailul?
De ce sa-mi foloseasca mailul mai departe ca si cum le-as raspunde eu clientilor?
Cine stie ce raspunsuri gresite le vor trimite clientilor, iar eu daca ma angajez in alta parte si voi vizita acei clienti, ma vor intreba de ce le-am scris mail cu informatii gresite.. cand de fapt eu nu mai am access la acel mail.
E normal sa pastreze mailul cu numele meu, nu ar trebui cumva sters?
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
c_mircea, utilizator
De unde stiti ca se foloseste emailul ca si cum dvs. l-ati utiliza in continuare?
Clientii societatii respective se vor indrepta cu reclamatii catre societatea la care sunt clienti nu dvs. Cu greu cred ca o societate continua sa lase impresia clientilor ca mai sunteti inca salariatul lor. Nu vad ce avantaj ar avea.
Vizitarea clientilor societatii la care ati fost salariat nu este o incalcare a prevederilor contractuale? Ati semnat o clauza de neconcurenta in acest sens?
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
adelaida_07, utilizator
Firma se foloseste de renumele d-voastra si in continuare la expeditorul mesajelor apare numele personal asociat contului?
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajatorul schimba parola de email a angajatei aflata in prenatal, pentru acesul colegilor la inboxul acesteia nomack87 nomack87 Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere ... (vezi toată discuția)
Proprietate corespondenta pe emailul de serviciu cyan cyan Corespondenta primita/trimisa pe/de pe adresa angajatului de serviciu gen \"x.escu@firma.ro\" sunt proprietatea angajatorului sau ale angajatului? Este ... (vezi toată discuția)
Cont de mail angajat plecat Drg_mmk Drg_mmk Este legal ca o companie sa tina activ contul de mail al unui angajat plecat din acea companie? Rog raspuns in ambele situatii, prima in care se primesc si ... (vezi toată discuția)