avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont de mail angajat plecat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont de mail angajat plecat

Este legal ca o companie sa tina activ contul de mail al unui angajat plecat din acea companie? Rog raspuns in ambele situatii, prima in care se primesc si citesc mailuri fara ca un mesaj sa precizeze expeditorului ca nu mai ajunge la destinatarul dorit iar a doua in care se si raspunde la mailuri in numele fostului detinator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:02, 4 August 2018
e perfect legal, contul de mail e al companiei, nu al angajatului. angajatul foloseste contul doar in aceasta calitate.
corespondenta intre adrese de mail de firma este sau ar trebui sa fie strict profesionala, cum scrie si-n majoritatea ROI-urilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mail de servici c_mircea c_mircea Daca am mail de la angajator, de exemplu numele.meu@angajator .ro , acest angajator are dreptul sa-mi citeasca mailurile? Sau are dreptul sa-mi schimbe parola ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei cobru cobru Poate nu tine neaparat de drept civil intrebarea mea. Am gasit pe net (poate o varianta mai veche), articolul 18 din Constitutia Romaniei: ART. 28 Secretul ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta electronica lavi_ena lavi_ena Buna ziua! Cum pot proceda sa dau in judecata pe cineva care mi-a citit mail-urile fara acordul meu si le-a mai si copiat (forward-at) pe mailul propriu fara ... (vezi toată discuția)