avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna dimineata.
O persoana aflata in somaj poate avea un contract de colaborare cu o societate de asigurari?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 31 Decembrie 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
...
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Asadar atentie ca venitul lunar sa nu depaseasca 500 lei.
4. Dar intrebati si la AJOFM pentru ca unele agentii spun ca astfel de venituri nu se incadreaza in ce spun Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15. -...
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare pc_cane pc_cane O persoana aflata in somaj poate incheia un contract de colaborare cu o firma privata? Daca da, in ce conditii? Ce legislatie reglementeaza aceste conditii? (vezi toată discuția)
Ca somer in ce conditii pot colabora cu o societate comerciala? OanaBD OanaBD Buna ziua, Sunt in somaj si as dori sa colaborez cu o firma de asigurari , care este cea mai buna modalitate de colaborare (contract, conventie de colaborare, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj loredana.niculescu loredana.niculescu Bua ziua, Intrebarea mea pt dvs este urmatoarea: daca in acest moment sunt in somaj si am posibilitatea sa lucrez 2 ore/zi pt o firma care este forma legala ... (vezi toată discuția)