avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare CCM- regulament comisie paritara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare CCM- regulament comisie paritara

Intr-o societate privata se incheie un nou CCM. ITM-ul conditioneaza inregistrarea sa de depunerea regulamentului de organizare si functionare a comisiei paritare. Dupa stiinta mea acesta este obligatoriu(prin lege) doar pentru institutiile publice, nu si pentru privati. Dvs ce parere aveti? E legala si temeinica conditia pusa de ITM?
PS: Inca ceva: vi se pare normal sa ti se impuna adaugiri in text privind conditii stabilite prin CCM-uri la nivel superior? Adica, intreb, nu sunt acestea subintelese, asumate oricum de parti, de ce mai trebuie introduse textual in contractul la nivel de unitate?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Instantlife, utilizator
Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 10:39, 6 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru reactie, dar intrebarile mele raman deschise.
1.Asadar, stie cineva vreun act normativ care sa impuna unei societati private existenta unui regulament de functionare a comisiei paritare?
2. Este abuziva masura introducerii in text a unor prevederi deja dispuse in CCM-uri la nivel superior?
Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia paritara Doina Elena Doina Elena Lamuriti-ma si pe mine unde scrie de comisia paritara ca anexa la CCM la nivel de unitate, aveti un model de regulament al comisiei? Multumesc! (este urgent) (vezi toată discuția)
Comisia paritara tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Suntem o societate cu raspundere limitata avand ca domeniu de activitate constructii si acum renegociem contractul colectiv de munca. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Da sau nu contract colectiv de munca pe unitate? liah liah Suntem o firma privata cu 80 de salariati. Am avut pentru perioada 2007 – 2010 Contract colectiv de munca pe unitate. In aprilie 2011 s-a negociat un nou ... (vezi toată discuția)