avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act supralegalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act supralegalizat

un act de vanzare cumparare supralegalizat se anuleaza la fel de usor ca un act autentificat la notar simplu?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:08, 5 Februarie 2011
Conform Legii105 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat, supralegalizarea actelor întocmite sau legalizate de instanţe române se face, din partea autorităţilor române, de către Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe.
Aceasta supralegalizare se face asupra actelor oficiale române emise numai de către autorităţile române, si care vor fi folosite in strainatate.
Nu se supralegalizează actele oficiale emise de autorităţile române pentru a fi folosite în România, precum şi acte oficiale originale străine.
In atare conditii, in Romania un act supralegalizat are aceeasi valoare cu un simplu act legalizat de notar, si care se poate anula ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superlegalizare documente cetatean strain non ue, stat nemembru conventie haga absolutemix absolutemix Planuiesc sa ma casatoresc cu un cetatean strain apartinand unui stat non UE, nemembru al conventiei de la Haga. Am inteels perfect ce documente trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Procedura divort dintre un roman si un strain GABI BALAN GABI BALAN O persoana de cetatenie romana se casatoreste cu un cetatea strain(egiptean) in Egipt. Se face transcrierea actelor si in Romania. Dupa o perioada cetateanul ... (vezi toată discuția)