avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banca, Asociatia De Proprietari Si Executorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banca, Asociatia De Proprietari Si Executorul Judecatoresc ...

Datoriile la banca si intretine il lasam pe fostul meu "prieten" sa le achite din banii mei, deoarece eu aveam (si inca am) doua locuri de munca si nu aveam timp pt. plata datoriilor. La intretinere a indraznit sa-si treaca si el numele pe chitanta (numele meu, iar in paranteza numele lui) desi eu sunt unica proprietara a apartamentului si banii proveneu de la mine, si la banaca am constatat ca figureaza el in locul meu pt. platile facute (am cerut un extras de cont sa vad cat mai am de platit si......surpriza.........peste tot aparea numai el) . Am cerut bancii sa nu mai incaseze bani de la nici o persoana in afara de mine sau cel putin sa nu mai existe alte date personale (cnp, serie, nr., nume) in afara de ale mele chiar daca plata o efectueaza altcineva. Raspunsul bancii a fost cum ca nu poate sa nu incaseze bani de la client, indiferent daca este sau nu clientul direct al bancii, nu se pot opera alte date decat cele ale "clientului" ce le achita. Vreau sa trimit atat bancii cat si asociatiei de proprietari o instiintare oficiala de la executorul judecatoresc, cum ca nu doresc alte date (nume, cnp, serie, nr.) inscrise pe chitante sau in alte registre, sa figurez numai eu (repet: eu sunt proprietara apartamentului, creditul este tot pe numele meu si banii sunt tot ai mei...... ce-i drept nu am timp pt. plata facturilor......)
Doresc sa stiu daca pot rezolva ceva in sensul asta...
Daca trimit instiintarea atat la banca cat si la asociatia de proprietari, iar acestia nu respecta nici asa dorinta mea pot sa-i actionez in judecata?

Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:48, 6 Februarie 2011
Banca are dreptate, asociatia poate tine cont de dorinta dv. in sensul de a scrie pe chitanta numele dv., dar conditia ar fi sa veniti personal sa platiti. Chitanta se scrie pe numele cui plateste, stiti?!

In privinta bancii nu aveti nicio sansa. In conturl asociatiei poate sa depuna bani si primul-ministru sau chiar si cineva din Africa de Sud.

Aveti insa o sansa cu prietenul care face acest serviciu pentru dv. Poate il chemati pe el in instanta unde sa sa fie obligat de a face (adica de a nu face) :)

Sau pur si simplu va inchideti acest cont si va deschideti altul.

Interventie moderator
Va rog sa nu mai bolduiti intreg textul mesajelor dv. Este contrar Regulamentului de postare in forum.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata direct la furnizor prin banca ContSters249786 ContSters249786 Deoarece noua administratoare al asociatiei de proprietari din care fac parte, are cateva plangeri penale din partea asociatiilor de proprietari unde a fost ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere bloc carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este ... (vezi toată discuția)
Chitanta de plata la intretinere ContSters110396 ContSters110396 Buna ziua... As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: ...Proprietar al apartamentului in care stau este tatal meu care nu mai ... (vezi toată discuția)