avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi angajat in cazul concedierii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi angajat in cazul concedierii

Lucrez in cadrul unei multinationale,iar de curand mi s-a pus in vedere ca incepand cu 1.05.2011 firma trebuie sa faca o concediere in departamentul vanzari in care inca lucrez si ca in acest caz se merge dupa principiul ultimul venit primul plecat;deocamdata nu am primit nici o instiintare scrisa privind aceasta intentie-intreb daca am dreptul la perioada de preaviz de 20 zile prevazuta in contractul individual de munca si daca exista premisa obtinerii unei plati compensatorii avand in vedere ca restructurarea se face dupa principiul amintit mai sus;mentionez ca pe data de 4.04.2011 a avut loc o sedinta in care s-au fixat targhete de vanzari pentru fiecare director de zona,targete stabilite pe baza unei cresteri de 100% a cifrei de vanzari in comparatie cu aceiasi perioada a anului trecut.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Alamaie , utilizator 12:21, 20 Aprilie 2011
Societatea te poate da afara daca exista un plan de restructurare. Ai dreptul la prezvizul mentionat in contract de 20 de zile calendaristice.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte cu targhet lunar aba1011 aba1011 Buna ziua!Lucrez la o banca din aprilie 2008.Cand am semnat contractul de munca mi s-a dat sa semnez precum am de indeplinit un targhet lunar pentru vanzari de ... (vezi toată discuția)
Act aditional MF30 MF30 Buna ziua, Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus. Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)
Restructurarea locului de munca ContSters252493 ContSters252493 Buna ziua, Doresc sa sa stiu in ce conditii un angajator poate face restructurare de post. Din cate am inteles eu angajatorul imi prezinta o instiintare cu ... (vezi toată discuția)