avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Relatia asociat in firma- administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Relatia asociat in firma- administrator

Buna,
Am o dilema... daca eu sunt asociata intr-o firma cu inca o persoana care este si administrator, in cazul in care el nu tine bine evidenta si actele si primeste firma amenda de la finante, se transmite amenda asociatilor in cazul in care firma nu are cu ce sa o acopere? Sau intra firma in faliment?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 22:43, 20 Aprilie 2011
Acea amenda inseamna cheltuiala pentru firma ( nedeductibila ) iar orice cheltuiala scade profitul ; scazand profitul, scade dividendul - deci asociatul care nu administreaza direct este , totusi, direct afectat .

Despre faliment : depinde de cuantumul amenzii .
Depinde de forma de organizare a societatii. Iar in cazul in care firma nu mai are bani sa plateasca datoriile se poate initiaza de creditori procedura de lichidare. In acest caz actionarul poate sa redreseza activitatea (adica ti se ofera o sansa de redresare a firmei). In cazul in care firma nu se redreseaza se ajunge la faliment. In cazul in care societatea nu mai are bani creditorii se pot indrepta si asupra actionarilor
Amenda este datorata de societate, care se poate indrepta impotriva administratorului. In niciun caz suma nu poate fi imputata asociatilor in mod direct, dar acestia vor suporta indirect pierderea (mai ales in situatia in care administratorul este insolvabil).

Pana la insolventa e o cale mai lunga. Desi, uneori, nu foarte lunga :)

Administrator societate comercială, subiect al răspunderii contravenţionale prevăzute de art. 41, pct. 2, lit. B din Legea nr. 82-1991, respectiv pentru organizarea şi conducerea contabilitatii

[ link extern ]

daca va amendeaza cu minim 450 mil lei vechi:stunned:, va poate cere si falimentu' daca n-o platiti:rolleyes:

Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator aura_1 aura_1 buna ziua zilele trecute, cineva mi-a propus sa fiu administrator special, al firmei sale ( in firma sunt 2 asociati), care este in insolventa intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)
Insolventa FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la insolventa si falimentul unei societati comerciale. Eu sunt administratorul unui SRL in care am si calitate de ... (vezi toată discuția)