avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,

Am si eu o intrebare referitor la insolventa si falimentul unei societati comerciale.
Eu sunt administratorul unui SRL in care am si calitate de actionar, actionariatul societatii este impartit intre 3 actionari fiecare cate 33%, vreau sa va intreb ce consecinte sunt asupra mea daca societatea intra in insolventa. In mometul de fata in casierie, scriptic sunt 140.000 lei, dar in realitate nu sunt (au fot cheltuieli facute de catre unul din asociati dea lungul timpului fara acoperire) Pe langa datoriile pe care le avem la diversi furnizori ar mai fi una la stat, pentru salarii, in cuantum de 60.000 lei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:39, 10 Decembrie 2014
FlorinRaduGYF a scris:
..vreau sa va intreb ce consecinte sunt asupra mea daca societatea intra in insolventa.

Consecinte? Atragerea raspunderii (civile) in solidar a celor 3 asociati (in frunte cu administratorul), si chiar a raspunderii penale (daca sunt intrunite elementele necesare).
Asta inseamna ca, creditorul se va indestula cu precadere de la asociatul care are bunuri, case, bani sau venituri, urmand ca mai apoi cei 3 asociati sa se lamureasca intre ei.
Lamuriti-ma! Cine poate cere insolventa unei firme? Cat poate dura? Ce are voie si ce nu are voie sa faca societatea pe perioada insolventei? Stiu cazul unei firme care merge bine mersi si este in insolventa.
costicul a scris:
Cine poate cere insolventa unei firme?

Creditorul care are mai mult de 40000 lei de recuperat.


costicul a scris:
Cat poate dura?

1 an, 4 ani, 5 ani, depinde ...


costicul a scris:
Ce are voie si ce nu are voie sa faca societatea pe perioada insolventei?

Are voie sa faca aproape orice, insa cu acordul administratorului special /judiciar /lichidator si cu aprobarea instantei.


costicul a scris:
Stiu cazul unei firme care merge bine mersi si este in insolventa.

Si eu stiu. Sâc !!
In cazul in care termina datoria de dat, mai este in insolventa?
Se poate mai mult de 5 ani?
Administratorul special este altul decat administratorul firmei?
1) Logic ca nu.

2) Da, se poate.

3) De obicei da, dar poate fi numit si administratorul firmei. Depinde de situatie. Investirea o face judecatorul la propunerea practicianului in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii mari in prag de faliment ContSters219258 ContSters219258 am si eu o nelamurire:sunt asociata intr-o firma SRL care mai are inca 2 asociati,unul dintre ei fiind si administratorul firmei.anul acesta am descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Relatia asociat in firma- administrator LauraTm LauraTm Buna, Am o dilema... daca eu sunt asociata intr-o firma cu inca o persoana care este si administrator, in cazul in care el nu tine bine evidenta si actele si ... (vezi toată discuția)
Sechestru anaf FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua,am un SRL care in momentul de fata este in procedura simpla,faliment si societatea are o datorie la stat de 82000 lei. Societatea a avut trei ... (vezi toată discuția)