avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru delapidare

daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se intampla?
NU conteaza ca peroana juridica vatamata nu doreste sa se constituie parte civila( nici nu ar mai avea de ce,in conditiiule recuperarii prejudiciului), urmarirea penala isi va urma cursul , iar recuperarea prejudiciului constituie o circumstanta atenuanta .
In cazul in care in cauza sunt retinute mai multe circumstante atenuante( de pilda si
conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii; staruinta depusa de infractor pentru a inlatura rezultatul infractiunii sau a repara paguba pricinuita; atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii, rezultand din prezentarea sa in fata autoritatii, comportarea sincera in cursul procesului, inlesnirea descoperirii ori arestarii participantilor) , este posibila o reducere semnificativa a pedepsei , sub minimul special sau aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ.
poate puteti fi incadrat/a la infractiune de neglijenta in serviciu prevazuta in art. 249 C. pen. Infractiunea de neglijenta in serviciu presupune, sub aspectul laturii subiective, vinovatia faptuitorului sub forma culpei, spre deosebire de infractiunea de delapidare care se savarseste numai cu intentie.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
doradragan, utilizator
ma ajuta cu ceva ca m-am autodenuntat.
Da, va ajuta ca circumstanta atenuanta, deoarece daca v-ati autodenuntat se presupune ca doriti sa indreptati situatia produsa si cooperati cu organele judiciare printr-o atitudine sincera.
In situatia dumneavoastra v-ar fi ajutat foarte mult art 74^1 C.pen, dar se pare ca acum cateva zile a fost declarat neconstitutional.:thumbdown:
exista posibilitatea sa nu se ajunge la proces

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa corinaruons corinaruons din cauza starii pe care o am, am uitat de fapt ce vroiam sa aflu: in ce consta impacarea cu familia victimei? (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante,individualizare pici80 pici80 faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos ...care sunt circumstantele atenuante pe intelesul tuturor denysdeny70 denysdeny70 marti are fratele meu proces pt inselaciune art 123 , este casatorit are copil minor nu are antecedente penale , este angajat ,si a recunoscut vina , (vezi toată discuția)