avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA MANICHIURA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA MANICHIURA

Buna ziua asi vrea sa ma interesez pas cu pas ce acte/formulare trebuie ca sa pot lucra ca manichiurist la locuinta proprie ,ce criterii/facilitati sunt cat impozit si taxe trebuie sa platesc anual catre stat (fixa) . Am diploma de manichiurist.
Va multumesc cu respect.
ps. aproximativ cat o sa costa totul(autorizatia)
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 23:06, 25 Iunie 2011
Este de preferat sa va infiintati un PFA. Nu este bine sa aveti norma de venit(fixa) pentru ca daca nu incasati nimic intr-o anumita perioada sau foarte putin, banii tot ii veti da. Ca atare, desi este mai comod cu norma de venit este mult mai pagubos. Cel mai bine este sa fiti impozitata in sistem real, 16% pe profit. Va puteti deconta cheltuielile cu pensia, sanatatea si restul cheltuielilor facute.
Infiintarea la registru este in jur de 250 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters202274, utilizator
multumesc
Eu am PFA pe coafor.Esti la inceput, asa ca cel mai convenabil este impozitarea la norma de venit, neplatitor de tva.Nu ai nevoie de nici o deductibilitate stai linistita, platesti impozitul, sanatatea si pensia, depui declaratia 392 B anual, iti iei stampila, un chitantier, un facturier, registru de vanzari, registru de cumparari, registru unic de control si ai terminat cu circul.
Contabilitatea aproape nu ai nevoie de nimic, doar sa mai stii cate ceva din legislatie.Daca vei fi impozitata in sistem real iti va trebui automat contabil si mult mai multe fata de ce ti-am enumerat eu mai sus .Nu o sa ai timp de contabilitate, si ce ti se spune ca deduci pe o parte,pierzi pe alta .
Asa ca cel mai simplu e norma de venit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Bravos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare pfa din norma de venit in sistem real clauuudiu clauuudiu Buna ziua, Prin aprilie anul acesta mi-am infiintat un PFA la norma de venit. Acum as dori sa imi trec PFA-ul in sistem real, deoarece vreau sa mai trec ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Sunt in curs de ifintare pfa vladut2 vladut2 Sunt in curs de infintare PFA, dar inca nu sunt inregistrat la registrul comertului. Daca cumpar un echipament pentru firma, acum inainte de a fi inregistrata, ... (vezi toată discuția)