avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... foaie de parcurs
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

foaie de parcurs

Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara.
Intrebarile mele sunt:
-constituie cheltuiala deductibila valoarea combustibilului calculat pe deplasare pe baza "ordinului de deplasare", pe spatele acestuia existand rubrica "cheltuieli efectuate conform documentelor anexate" ,anexand bonul fiscal eliberat pe numele PFA si numerul masinii in comodat ?
-daca este obligatorie completarea foii de parcurs in cazul meu, daca da va rog sa-mi precizati reglementarea legala care prevede acest lucru.
Va multumesc anticiat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:36, 2 Iulie 2011
Este obligatorie intocmirea foii de parcurs.

Cod fiscal care prevede:
Nu sunt cheltuieli deductibile:
l1) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.


Pentru o PFA care are incheiat contract de comodat pentru un autoturism este necesara emiterea de foi de parcurs pentru justificarea consumului de carburanti. Deducerea cheltuielilor se face daca vehiculul respectiv se incadreaza in oricare dintre exceptiile metionate mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog sa-mi precizati articolul din Codul fiscal care prevede obligativitatea foii de parcurs.


Sper sa va ajute acest articol.
[ link extern ]

Nu Codul fiscal reglementeaza utilizarea foilor de parcurs, ci numai deductibilitatea combustibilului in cazul in care va incadrati la exceptiile mentionate in acesta.
Foaia de parcurs este un document justificativ al consumului de carburant reglementat de OMFP 3512/2009.
Va rog sa ma ajutati : daca in cazul meu in care efectiv fara a se deplasa la client nu-mi pot desfasura activitatea, se poate considera ca ma incadrez in exceptia: "transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii" in vederea deducerii combustibilului?

Va multumesc.
Va incadrati la exceptia prevazuta de Codul Fiscal. Intocmiti Ordin de deplasare si Foaie de parcurs, aplicati stampila clientului pe ambele documente pentru a se justifica consumul de carburant si deplasarea in interesul activitatii pe care o desfasurati. Completati ruta efectuata si numarul de kilometri parcursi. Anexati bonurile fiscale. Calculati si consumul mediu de carburant la 100 km.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila Ari77 Ari77 Buna ziua, Am un PFA cu prestari servicii (vand produsele unei firme ca intermediar). Lucrez mult si pe teren, in 10 judete. Firma pt care lucrez a dat ... (vezi toată discuția)