avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vacanta in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vacanta in alta tara

Buna ziua, daca eu am un copil in custodia mea si este pe numele tatalui, mai este nevoie de semnatura lui ca sa ies din tara cu el?
Doresc sa imi petrec concediul in alta tara si nici tatal lui nu este in tara.
Cum fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eva_elfride , utilizator 23:45, 5 Iulie 2011
Daca minorul va este incredintat printr-o hotararea definitiva si irevocabila, nu mai aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui.
La iesirea din tara aveti nevoie de aceasta hotarare legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila " in original si pasaport pentru minor.
Multumesc mult.
pentru a iesi din tzara avetzi nevoie de sentintza de incredintzare minor definitiva si irevocabila pasaport minor certificatul de nastere minor
originalele intr-un dosar si copii ale acestor acte in alt dosar

iar la frontiera aratatzi originalele dar nu le datzi din mana inafara de pasaport
doar dosarul cu copiile
si depinde in ce tzara mergetzi
in unele este nevoie de viza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui minor din tara antonela30 antonela30 am un baietel de 10 ani si as dori sa il iau in italia insa nu l mai gasesc pe tatal sau pt semnatura nu exista nik o posibilitate sa l pot scoate din tara ... (vezi toată discuția)
Ce tip de custodie? Alina2011 Alina2011 Buna ziua! Am divortat prin mediator la inceputul anului 2009, iar la custodie s-a aprobat, in hotarare, ceea ce convenisem in mediere si anume ca minorul ... (vezi toată discuția)