avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CCM LA NIVEL DE RAMURA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CCM LA NIVEL DE RAMURA

buna ziua, am si eu nevoie de ccm la nivelul ramurii industriei alimentare pentru codul 1071, care se aplica pe anul 2011, nu am gasit nicaieri, pentru ca o societate doreste sa se subordoneze acestui ccm fara a mai incheia la nivel de unitate, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: madylumy , utilizator 13:53, 22 Iulie 2011
Codul muncii art. 229 aliniatul (2) spune ca negocierea colectiva este obligatorie pentru firmele care au cel putin 21 de salariati.
Negocierea este obligatorie, NU incheierea contractului colectiv de munca! Legea obliga la declansarea negocierii, dar nu poate sa oblige partile sa se si inteleaga.
Puteti sa va raportati la contractul colectiv pe ramura in sensul ca acesta fixeaza drepturile minime ce trebuie acordate angajatilor.
Aici gasiti Contract colectiv de muncă unic la nivelul ramurii industriei alimentare, a băuturilor şi tutunului pe anul 2006, încheiat conform art. 10 şi art. 11 din Legea nr. 130/1996, republicată cu modificările ulterioare, semnat de către părţi şi înregistrat la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei cu nr. 81/01/20.01.2006 nr. 81/2006
[ link extern ]

si aici actul aditional de prelungire a duratei acestui CCM

[ link extern ]
Avand in vedere legislatia in vigoare, acesta se aplica pana la sfarsitul anului 2011.

VA MULTUMESC MULT,O ZI PLACUTA INCONTINUARE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de ramura simona.elisa simona.elisa Buna ziua , lucrez la o fabrica ce se ocupa cu fabricarea produselor lactate si a branzaturilor? este cumva un contract colectiv la nivel de ramura pentru ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca madylumy madylumy buna ziua, am si eu o intrebare va rog: o societate cu 23 de salariati poate incheia un pv. in care specifica ca adera la contractul la nivel de ramura? fara a ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective Wollfe Wollfe Buna ziua In cazul unor concedieri colective este obligatorie plata unor compensatii? Este ceva trecut in legislatia muncii? chiar daca nu este prevazut ... (vezi toată discuția)