avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revizuire, prescriptie speciala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revizuire, prescriptie speciala?

in cazul unei cereri de revizuire, declarata admisibila, daca se caseaza hotararea, se incepe din nou judecata in prima instanta, termenul de prescriptie speciala pentru infractiune a fost depasit, se poate cere incetarea procesului penal? va fac mentiunea ca in cauza a fost data o hotarare de condamnare cu executare.
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 00:40, 27 Iulie 2011
Prescriptia speciala se refera la prescriptia raspunderii penale, daca a fost data o hotarare de condamnare cu executare intervine prescriptia executarii pedepsei si in aceasta institutie juridica nu exista "prescriptie speciala".
Doamna Me_Isa v-a dat un raspuns pricipial.
Pentru un raspuns la obiect asteptam detalii gen: infractiunea si data ei, hotararea, stadiul revizuirii etc
1. Daca a inceput executarea pedepsei nu mai avem prescriptia raspunderii penale si prin urmare nici prescriptie speciala.
2. In cercetarea judecatoreasca ce are loc in revizuire, se au in vedere noile probe( ce sustin cazul de revizuire invocat) si eventual se readmistreaza probele vechi. Invocarea unei "prescriptii speciale" nu se incadreaza nici in cazurile de admitere a revizuirii nici in categoria vreunei probe.
detaliile infractiunii le puteti gasii in subiectul ,,sanse la cedo", iar in cazul in care voi castiga dosarul, in baza acelei hotarari pot cere revizuirea intregului dosar. Astfel, daca hotararea de condamnare este casata, iar pentru ca instanta sa-mi respecte drepturile incalcate trebuie reluata judecata in prima instanta, consider ca ma aflu in situatia de a nu avea o hotarare de condamnare si deci se poate vorbi si de posibilitatea indeplinirii termenului de prescriptie speciala. Va multumesc pentru raspunsuri si va rog sa-mi spuneti daca punctul meu de vedere este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauze care inlatura prescriptia raspunderii penale florin_v florin_v Care sunt cauzele care inlatura prescriptia raspunderii penale? Este vorba despre anumite acte sau altceva? Desfasurarea procesului penal sau o eventuala ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei penale kip kip vreau sa stiu dupa cat timp se prescrie o condamnare de trei 3 ani definitiva pentru furt calificat (vezi toată discuția)
Prescriptie speciala sam bam sam bam In cazul revizuirii unei hotarari a ICCJ dupa castigarea dosarului la CEDO, daca se caseaza hotararea si se trimite dosarul la rejudecare tribunalului, avand ... (vezi toată discuția)