avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului si daca da, ce pasi urmez?

Buna ziua.
Momentan ma aflu in CCC pana sambata 27.august.2011 ( data cand bebe implineste 2 ani) .Acum sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil si data preconizarii nasterii este 24.septembrie.2011.
Alte mentiuni:
-contractul de munca este inregistrat la ITM Ilfov ;
-inainte de intrarea in prenatal activitatea o desfasuram la punctul de lucru din Brasov,punct de lucru care s-a inchis dupa ce eu am intrat in CCC ;
-contractul de munca a fost suspendat incepand cu data de 17.12.2009 ,inainte ca punctul de lucru sa se inchida;
-firma in prezent desfasoara activitate in Ilfov si alte 2 orase;

As dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ( cereri...model de cereri) pentru a primi indemnizatia CCC pentru cel de-al doilea copil si dupa ce formula s-ar calcula ?

Acesti pasi ar fi:

-cerere pentru reluarea activitatii (cu cat timp inainte s-o trimit si cu ce data reincep activitatea daca 27 august este intr-o sambata ?);
-adeverinta medicala care atesta starea mea de graviditate;
-cerere pentru intrarea mea in concediu prenatal ,cele 126 zile(cu ce data ?).Am acest drept avand aproape 8 luni de sarcina acum.Exista baza legala sa-mi refuze cererea ?Stiu ca ei sunt obligati sa nu ma dea afara 6 luni .Banii pe concediu stiu ca trebuie sa-i primesc de la angajator ,el recuperand-ui ulterior de la stat;
-cu cateva zile inainte de terminarea celor 126 zile fac iarasi o cerere de suspendare;
-apoi depun actele pentru CCC ;ce formula de calcul se va aplica pentru cel de-al doilea CCC?

Toate aceste cereri sunt de ajuns sa le trimit prin posta cu confirmare de primire?!

Multumesc si va doresc multa sanatate tuturor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:59, 27 Iulie 2011
1. Indemnizatia pentru CCC1 o primiti inclusiv pentru ziua in care acesta implineste 2 ani.
2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 28.08.2011.
3. Impreuna cu aceasta cerere depuneti si scrisoarea prin care anuntati ca sunteti gravida (imoreuna cu adeverinta de la medic).
4. Tot in aceeasi zi puteti depune si certificatul medical pentru concediu de maternitate (in acest caz nu mai este nevoie de scrisoarea ca sunteti gravida).
5. Certificatul medical pentru maternitate il elibereaza medicul de familie sau medicul curant ginecolog (concediul de maternitate sa inceapa cu data de 28.08.2011).
6. Pentru CCC2 procedati la fel cum ati procedat pentru CCC1.
7. Indemnizatia pentru CCC2 se calculeaza 75% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului. La dvs. aceste 12 luni sunt formate din indemnizatia pentru CCC1 si indemnizatia de concediu de maternitate.
Multumesc pentru raspuns.
O ultima intrebare , medicul de familie mi-a spus ca ar trebui sa-i duc dovada reinceperii activitatii ,dupa care i-mi da concediu prenatal.Poate sa-mi dea foaia cu concediul prenatal fara aceasta dovada?
1. Nu vad de ce are nevoie de aceasta dovada pentru ca in caz de nu reluati activitatea nu poate fi platita indemnizatia de maternitate. Sa va spuna in ce text de lege spune asa ceva ca eu nu am gasit.
2. Spuneti-i ca o sa-i duceti decizia de incetare a suspendarii CIM atunci cand o veti primi de la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. ancamaria88 ancamaria88 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: Momentan sunt in concediu crestere copil,primul copil pana in 26 ianuarie 2014, as vrea sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru cic 2 Mihaelaama Mihaelaama Buna ziua, Am nascut in decembrie 2010 si sunt in CIC pentru 24 luni. In luna ianuarie 2013 urmeaza sa nasc din nou. Voi opta pentru CIC de 12 luni. Va rog ... (vezi toată discuția)