avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate la nastere/Compensatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate la nastere/Compensatia de 15%din salariul brut pentru anul 2009 si anul 2011

Buna ziua .
Am nascut un baietel pe 27 august 2009.Am trimis cererile prin email , in septembrie 2009 ,pentru acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere si compensatiei de 15 % din salariul brut conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 Art 51 si Art.66.Nu am primit nici un raspuns si nu am nici dovada trimiterii cererilor ,doar copiile lor cu nr.de inregistrare a cererilor.Din diferite motive n-am insistat .

Intrebare 1:Pot beneficia de aceste drepturi dupa atata timp avand in vedere ca pe 28 august 2011 revin la munca?Cum sa procedez ,arat copiile si cer din nou sa primesc banii sau s-a prescris aceste drepturi?

Intrebare 2:Acum fiind insarcinata din nou ,pot beneficia inca o data de aceste drepturi conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2011-2014 ,bineinteles dupa ce se va naste copilul (aproximativ pe 24 septembrie 2011)?Daca nu primesc nici un raspuns cum se procedeaza in aceste cazuri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 1 August 2011
1. Referitor la prima problema ..dvs puteti incerca sa vorbiti cu angajatorul dvs, despre aceasta posibilitate ... insa in caz de refuz, parerile instantei sunt impartite referitor la termenul de actionare in instanta .. Codul muncii prevede un termen de 6 luni , insa unele instante au apreciat ca acest termen este de 3 ani.

2. La a doua problema, va pot spune ca nu mai exista CCMN de la 01.01.2011 , astfel incat acordarea acestei compensatii nu se poate face decat daca exista prevazuta in c.i.m., in R.I. sau in ccm aplicabil angajatorului dvs.
Buna seara,
Acesta nu este valabil : [ link extern ]
Nu este valabil , intrucat nu s-a inregistrat la Minsiterul Muncii ... a ramas in stadiu de proiect ...
Pentru 2011 nu mai avem CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite gabriela_marc gabriela_marc Este legal sa se prevada prin regulamentul intern al firmei, un numar mai mic de zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite fata de cele ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 a fost pana la urma aprobat. As avea niste drepturi, cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Cerere salariu mediu pe unitate raluca191 raluca191 Am si eu o rugaminte, daca imi puteti spune ce trebuie sa contina o cerere pentru salariu mediu pe unitate. (vezi toată discuția)