avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O situatia delicata: de unde primesc banii pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O situatia delicata: de unde primesc banii pe concediul de maternitate cele 126 de zile ?

Buna ziua,
Sunt o mamica cu contractul individual de munca in suspendare pana in data de 27.08.2011(sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani).Acum sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil, pe 27.08. am 36 de saptamani de sarcina).Am trimis prin posta( prin prioripost si cu confirmare de primire) actele doveditoare cum ca sunt insarcinata si cererea cum ca din data de 28.08.2011 doresc sa intru in concediu de maternitate.Am primit retur la acte cu motivatia ca firma s-a mutat.Am sunat o doamna din firma si mi-a spus ca firma a fost vanduta fara angajati.(inainte sa se vanda toti angajatii au fost pusi sa faca cereri si contractele de munaca s-au incheiat cu acordul partilor,unii ulterior s-au angajat la o alta firma a aceluiasi administrator ;pe mine nu m-au informat nici scris ,nici verbal ,mi-a motivat ca de mine ,,nu se putea atinge ca eram in suspendare cu contractul de munca,, ....eu intreb acum , cum au putut vinde fara angajati ,eu nu sunt angajat inca? ).Am sunat la ,,institutia unde se inregistreaza firmele,, si o doamna mi-a spus ca numele firmei nu mai apare la ei ,dar ca apare o alta firma cu acelasi CUI ,alt J ,alt administrator si alt sediu ;la adresa unde era firma care m-a angajat exista o alta firma (alt nume ,alt CUI ,alt J ,acelasi administrator care m-a angajat ,are aceesi activitate ca firma care m-a angajat;) .
Am sunat persoana de contact pe care o stiam din cadrul firmei angajatoare (care acum este la noua firma ,cea care este la acelasi sediu unde era firma care m-a angajat) si mi-a spus ca maine i-mi va comunica ce va face cu mine din punct de vedere legal.
Nu vreau sa ma pacaleasca cu ceva si sa ma trezesc ca nu pot primi concediul de maternitate.Ce variante am ?
Ca sa-mi plateasca direct casa de sanatate trebuie sa am decizia de incetare a contractului de munca si hotararea prin care firma s-a inchis ;faliment ,sau reorganizare judiciara ........deci nici nu stiu daca m-as incadra la asa ceva ..??????????
Nu stiu daca exista varianta ca sa se inceteze contractul de munca cu data de 27 sau 28 august ,sa intru in somaj din data de 28 august si dupa ce depun actele sa se suspende si sa intru in concediu crestere copil (ar exista si un preaviz inainte de somaj)?
Nici nu stiu cum se va rezolva problema mea .
Astept raspusul dumneavoastra .
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gabi_2_ela , utilizator 21:52, 24 August 2011
Nu m-am confruntat cu situatia aceasta,dar dupa parerea mea,atat timp cat contractul de munca era suspendat nu puteau sa va faca incetarea contractului de munca.Chiar daca firma a fost preluata de altcineva contractul dvs.de munca a fost preluat.Asa ca dvs.adresati-va cu o cerere catre noul administrator de intrare in concediu ingrijire copil.
Concediile medicale le duceti la firma pe adresa pe care o aveti acum.
Pe linkul de mai jos dupa denumire sau cui puteti afla noua adresa.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Contractul meu de munca nu are nici un act aditional de transfer la noul angajator.
Pe adresa care mi-ati dat-o apare in dreptul noii firme ...Transfer(sosire).


Multumesc mult de sfat astept cu nerabdare si alte solutii .Mii de multumiri!
Buna seara ,
As avea nevoie urgent si de alte sfaturi ,situatia a aparut pe neprevazute.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Danielaelena752@gmail Danielaelena752@gmail Sunt însărcinată in14saptamani,momentan sunt în concediu medical până pe data de 6.08dupa care trebuia să intru în riscul de sarcina,am dus ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului si daca da, ce pasi urmez? gabi_2_ela gabi_2_ela Buna ziua. Momentan ma aflu in CCC pana sambata [b]27.august.2011[/b] ( data cand bebe implineste 2 ani) .Acum sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil ... (vezi toată discuția)