avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitate

As dori sa stiu daca este legal ca din banii primariei, care sunt bani publici, sa se suporte costurile testarii psihologice anuale a cadrelor didactice din tot municipiul, primaria incheind un contract fara licitatie si in mod preferential cu un cabinet psihologic deservit de un psiholog in supervizare pe psihologia muncii. Adresa semnata de primar si trimisa la toate unitatile de invatamant din municipiu, suna astfel: " Va facem cunoscut ca pentru anul scolar 2011 - 2012, Primaria municipiului........, va suporta costurile testarii psihologice anuale a personalului didactic din unitatile de invatamant ale municipiului, in baza contractului incheiat cu Cabinetul Individual de Psihologie......., cu sediul in strada....."
Parerea mea este ca nu e legal un asemenea demers, cadrele didactice nefiind salariatii primariei ( HGR 355/2007 ).
Va multumesc si astept parerea unui specialist.
Cu stima si consideratie
Dr.psih.CG
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:23, 7 Septembrie 2011
cititi aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar
ARTICOLUL 84

(9) Personalul didactic este obligat sa prezinte, conform legii, rezultatele analizelor medicale solicitate, efectuate conform Legii nr. 128/1997, privind Statutul Personalului Didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, Acordului comun, incheiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii cu Ministerul Sanatatii si Familiei si cu Casa de Asigurari: avizul pentru examenul clinic, eliberat de catre medicul de familie, examenul pulmonar, suportat de catre Consiliul Local, examenul psihologic, realizat de catre personalul de specialitate din Centrele de Asistenta psihopedagogica din cadrul sistemului de intamant judetean.



Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avizul medicului de la medicina muncii ContSters220240 ContSters220240 Pentru cadrele didactice, care lucreaza in invatamant - unde este stipulata [b]legea[/b], in care se prevede ca angajatul este obligat sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)
Analize obligatorii pentru educatoare Delia24 Delia24 Ce analize trebuie facute de catre educatoare, si cat sunt valabile? (un an sau 6 luni) (vezi toată discuția)
Analize medicale scoala agud agud Sunt profesor, iar la inceputul fiecarui an scolar trebuie sa fac niste examene medicale(test psihologic, ex. clinic, ex. radiologic pulmonar) pt. obtinerea ... (vezi toată discuția)