avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... analize medicale scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

analize medicale scoala

Sunt profesor, iar la inceputul fiecarui an scolar trebuie sa fac niste examene medicale(test psihologic, ex. clinic, ex. radiologic pulmonar) pt. obtinerea avizului in ceea ce priveste activitatea didactica. Aceste ex. sunt gratuite, scoala in care lucrez avand contract cu o anumita policlinica particulara din oras.
Datorita unei situatii f. neplacute in care am fost pus acum 7 ani, chiar periculoasa, am hotarat sa fac investigatii medicale pe cont propriu si in alt oras. Am considerat si consider ca singura persoana direct interesata de starea sanatatii mele fizice si psihice nu sunt decat eu. Este normal sa stiu cum ''stau'' pt. ca mai am pana la pensie si, daca ''stau prost'', sa iau masuri din timp.
Cu dosarul medical in care sunt trecute investigatiile medicale cerute de scoala si cu avizul medicului de medicina muncii(fisa de aptitudine in 3 exemplare), m-am prezentat la directorul scolii, care nu a vrut sa le ia in considerare motivand ca
merg la cabinete medicale particulare si platesc ca ca sa ''fiu bine'', iar policlinica de medicina muncii nu este cea agreata de domnia-sa, chiar daca sunt alte scoli care au contract cu aceasta. Mai mult, domnul director mi-a impus sa-mi fac din nou ex.
Se poate vorbi despre un abuz din partea angajatorului?


Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:59, 11 Septembrie 2011
da,este un abuz
puteti face analizele unde doriti,important este sa aveti acceptul de a profesa de la medicul de medicina muncii
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa inmanati medicului scolar, la care stau carnetele de sanatate ale personalului scolii, analizele medicale deja efectuate. Daca acesta are suspiciuni, le refaceti.
Nu sunteti obligat sa faceti analize complete, ci sa aduceti adeverinta "clinic sanatos", iar psihologul scolii sa faca testarea psihologica.

cadrul legal aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
elena138, utilizator
Sa mai dau inca o data testul psihologic?
Discutati cu medicul dv. scolar. Daca psihologul care v-a testat are supervizare pe psihologia muncii, rezultatul testului se ia in seama. Daca nu are, atunci urmati instructiunile sistemului de invatamant, respectiv testarea de catre psihologul scolar.

Alte discuții în legătură

Avizul medicului de la medicina muncii ContSters220240 ContSters220240 Pentru cadrele didactice, care lucreaza in invatamant - unde este stipulata [b]legea[/b], in care se prevede ca angajatul este obligat sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)
Director nou mihaelamir mihaelamir ce sa fac cu un cadru didactic care refuza sa mearga sa faca consliere testul psihologic i-a iesit cu recomandari si are un comportamant care lasa mult de ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic:apt munca,dar probleme de comportamet liveomars liveomars Buna seara, Am fost in concediu crestere copil,acum cand m-am intors la serviciu,angajatorul a zis ca nu mai are nevoie de mine,sa-mi dau demisia,iar eu am ... (vezi toată discuția)