avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale VANZARE INTRE PERSOANA JURIDICA SI UNA FIZICA A UNUI ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

VANZARE INTRE PERSOANA JURIDICA SI UNA FIZICA A UNUI AUTO

Buna! Societatea comerciala detine doua autoutilitare dintre care una vrea sa o vanda unei persoane fizice interesate.
Problema: Pentru a vinde una din cele doua autoutilitare este nevoie de certificat fiscal care sa ateste ca este platit impozitul la zi.
Impozitul NU este platit de vreo 2 ani la cele 2 masini!
Pot plati restanta de impozit doar pentru masina pe care vreau sa o vand,si sa primesc acel certificat fiscal,sau trebuie sa aduc impozitul la zi pentru ambele ????
Cel mai recent răspuns: braguglio , utilizator 14:58, 5 Octombrie 2011
Potrivit legii, aveti obligatia de a achita la termen obligatiile fata de bugetul de stat si cel local.
Directia de impozite si taxe din cadrul primariei,probabil, va refuza sa va acorde certificatul de atestare fiscala sub pretextul ca figurati cu obligatii de plata restante,tocmai pentru a va determina sa achitati sumele restante.
Pentru a-l obtine,adresati-va in scris,solicitand eliberarea acestuia cu specificarea numarului de inmatriculare al autovehicolului care doriti sa-l instrainati,dar numai dupa achitarea taxei auto aferenta acestuia.Daca va refuza,ar trebui sa o faca tot in scris,ceea ce nu cred ca se va intampla deoarece refuzul eliberarii unui act administrativ constituie contraventie.
Sfatul meu este sa achitati integral toate restantele.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
puteti proceda in felul urmator; platiti pentru auto care doriti sa o pastrati si pentru cealalta rugati functionarul de la fisc sa treaca impozitul in seama cumparatorului.Bine inteles daca acesta este de acord. Astfel, certificatul fiscal poate fi emis cu datorii 0.
Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto retroactiva, inclusiv fiscala ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , In anul 1998 am vandut cu factura (pe societate comerciala tip SRL) un autovehicol fara a face actele de vanzare-cumparare si restul ;m-am inteles ... (vezi toată discuția)
Impozit auto puni puni Buna ziua, as dori sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: fratele meu a inregistrat la primarie o masina saab in anul 2011 pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Radiere auto dauna totala cu amenzi neplatite cardosbogdan cardosbogdan Buna ziua, In 24.12.2015 am avut un accident cu dauna totala. Autovehicolul l-am depozitat pe un teren proprietate personala. In ianuarie 2015 am ... (vezi toată discuția)