avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?)

Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie tocmai...corecti in a pastra secretul.
Ce trebue facut in acest caz?
~ Conținut șters la cerere ~
Mie imi pare la fel de stupid sa ne incaieram impotriva unui CNP care nu are vreo importanta, cand frustrarea ar veni din alte locuri ca vreun cap ori coada de familie, ceva prunci nascuti pe ascuns etc.
Imi pare ca facem aceeasi greseala, ne ascundem in forme fara fond. Si atunci care sa fie baza noastra de a-i acuza pe altii ca procedeaza ca noi?
Nu au ce face cu CNP. Parerea mea. Si sunt atatea intrebari imbecile incat CNPul e nu ultima problema, dar chiar o lipsa de problema.
Cat despre copii... poti sa nu declari. Pe mine nu m-a intrebat nimic. Ba chiar mare noroc de faptul ca citisem formularele inainte, ca doamna recenzor nici nu stia tot ce scria in ele. Apoi, bifa atat de repede ce credea ea ca ar fi realitatea, incat abia puteam sa tin pasul corectand-o. :D
Nu iti spun ca nu te informa de nimmic, gen intrebari optionale, nu mi-a spus nimic despre probleme de auz etc., de copii sau alte casnicii...
Superficialitatea, da, asta chiar cred ca a fost o problema. Inainte de toate ma indoiesc de faptul ca recensamantul asta va avea date reale, cred ca lipsa de instruire va aduce alterari semnificative cifrelor finale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)