avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... medierea,.....o alternativa de succes
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

medierea,.....o alternativa de succes

De ce in Romania majoritatea mediatorilor provin din randul avocatilor, iar in SUA, Anglia si alte tari cu traditie in domeniul medierii, avem cei mai multi mediatori dintre psihologi, sociologi ?.... procentul avocatilor fiind foarte mic - daca informatiile mele sunt reale.
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 17:00, 11 Februarie 2010
daca nu vor fi multumiti cei ce apeleaza la avocati , probabil , dupa aceea se vor indrepta spre profesia de mediatori cei care au chemare pt. aceasta ocupatie , care este dominanta in ceea ce priveste rezolvarea conflictelor litigioase in sua,
si eu constat ca probabil in romania se forteaza lucrurile , dar vorba vine , incercarea moarte nu are, insa cei in cauza trebuie sa-si asume responsabilitatea a ceea ce fac
Crede-ti ca profesia de mediator v-a avea sanse de reusita la noi ? Am stat si m-am gandit daca merita sa dau atatia bani sa ma duc la cursuri. Nu prea crede ca merita. Poate veniti cu vre-un argument care sa ma convinga .
ninadocea a scris:

Crede-ti ca profesia de mediator v-a avea sanse de reusita la noi ? Am stat si m-am gandit daca merita sa dau atatia bani sa ma duc la cursuri. Nu prea crede ca merita. Poate veniti cu vre-un argument care sa ma convinga .

Sarind peste cele 3 cratime puse total aiurea care mi-au zgariat teribil retina(era sa orbesc) va spun cu toata sinceritatea urmatoarele:
--cursul de mediator nu este numai un curs despre mediere, este un curs despre comunicare , despre ascultare activa , despre interactiune , socializare si multe altele...deci , din acest punct de vedere, merita toti banii!
Argumente? In primul rand nimeni nu trebuie sa va convinga de nimic ! Dumneavoastra trebuie sa fiti convinsa ca acest curs va va imbunatati aptitudinile de comunicator , ascultator si moderator (caci practic moderati ca la un post de televiziune numai ca nu sunteti in direct ci intr-un birou) si va va deschide noi perspective in viata! Nu aruncati banii ci-i investiti in dumneavoastra!
[ link extern ] /
Succes!
B-)
Medierea!
O profesie frumoasa, care tine foarte mult si de talent...
Intr-adevar, in tarile europene majoritatea mediatorilor provin din randul psihologilor sau sociologilor, insa sunt si foarte multi care provin din randul avocatilor.
Putem lua de ex. Italia. In cadrul barourilor de avocati exista si sectii din care fac parte avocatii-mediatori. Onorariile acestora sunt fixate in functie de valoarea obiectului medierii. Mai stiu ca ei nu au o lege speciala care reglementeaza aceasta profesie. pe langa avocatii mediatori sunt si foarte multe ONG-uri care au ca obiect de activitate medierea.

Este explicabil de ce in Romania cei mai multi mediatori provin din randul avocatilor...
Ei stiu foarte bine cat dureaza procesele in instanta si care sunt costurile. Prin mediere vin in intampinarea clientilor oferidu-le o alternativa, mai rapida si mai ieftina.
Haideti sa nu rezumam totul la partea materiala ci sa vedem utilitatea profesiei!
Sunt din cei care au incredere ca medierea va fi o reusita in societatea romaneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt avocatii mediatori de drept ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti In cartea “ MEDIEREA – O perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor “ scrisa de Freddie Strasser ( psihoterapeut) si Paul ... (vezi toată discuția)
Panaceul ... mincinos Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Daca tot am ajuns cu vreo 15 minute inainte de inceperea sedintei de judecata am gasit in \"sala pasilor pierduti\" un pliant tiparit de casa mediatorilor care ... (vezi toată discuția)
Medierea, o profesie de viitor ? ContSters223567 ContSters223567 Sunt convinsa ca din ce in ce mai multe persoane, sunt interesate in a practica aceasta profesie, dar ma intreb, oare chiar este o profesie de viitor ??? Si ... (vezi toată discuția)