avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE VANZARE-CUMPARARE CASA - PRIN TRIBUNAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE VANZARE-CUMPARARE CASA - PRIN TRIBUNAL

Am facut precontractul de vanzare- cumparare pentru casa si un teren extravilan la notar si acum avocata pe care o am imi spune sa facem contractul de vanzare- cumparare prin tribunal.Ea spune ca astfel ocolim notarii care ar cere foarte mult pentru cadastru ( a ramas in sarcina mea sa fac cadastru deoarece cel de la care am cumparat nu are bani sa-l faca).Avocata imi spune ca daca facem actele prin tribunal si nu prin notar, nici nu mai trebuie sa fac cadastru ( deci evit o cheltuiala) si daca o sa vreau sa vand va urma sa isi faca cadastru cel care va cumpara.Nu inteleg de ce tot omul face actele la notar iar mie mi se sugereaza sa le fac prin tribunal.As vrea sa aud parerile voastre fiindca am o mare dilema. As vrea de asemenea sa stiu cam cat poate dura o asemene procedura.In realitate eu am cumparat casa si terenul nu pentru a ma folosi de ele ci pentru a dovedi ca detin proprietati ( deci ma vor ajuta actele facute in felul acesta sau nu?).
Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: catabmw , utilizator 06:57, 29 Septembrie 2008
Daca hotararea judecatoreasca consfinteste tranzactia efectuata, actul e valabil ca si la notar.
Puteti face o comparatie a costurilor vanzarii-cumpararii intreband atat notarul cat si avocatul cat va costa in final toate actele, apoi veti putea decide in cunostinta de cauza.
Multumesc pentru raspuns insa....am citit acum pe net cum ca avocatul poate face acte numai pe casa.Actele pe terenul pe care este casa din cate am citit nu se pot face prin tribunal.Mai mult eu am cumparat si un teren agricol si alt pamant situat in padure si urmeaza ca acelasi avocat sa imi faca toate actele.Daca legal actele pe terenuri nu se pot face prin tribunal ( din informatiile culese de pe net) de ce oare avocatu acesta imi spune ca el va face acte pe tot ce am cumparat? Ma scuzati dar eu nu am nici un fel de cunostinte in domeniu ( tocmai de aceea am apelat la un avocat).
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2008
catabmw, utilizator
Pai le faceti la tribunal sau a spus avocatul ca le face el personal?
GabrielaA a scris:

Pai le faceti la tribunal sau a spus avocatul ca le face el personal?

Domna avocat, mi s-a spus asa....ca urmeaza sa lasam sa treaca termenul stabilit in precontract ( termenul la care trebuia sa semnam la notar pentru vanzarea propriu-zisa) si apoi sa facem un proces in care sa chem in judecata pe cel de la care urmeaza sa cumpar.Mi s-a spus ca nu va mai trebui sa platesc un cadastrist pentru ca tribunalul va delega automat pe cineva care va face masuratorile.Si ca astfel vom scuti o cheltuiala inutila cu notari si cadastristi.Eu asa cum am spus am cumparat de la acelasi proprietar 3 terenuri ( unul cu casa, altul agricol si altul langa o padure) si pentru asta am angajat un avocat care m-a pus sa dau la semnarea precontractului toti banii ( multa lume mi-a spus ca trebuia doar un avans). Si acum a venit cu ideea aceasta de a face actele in felul acesta prin tribunal. Dilema mea este, poate el sa-mi faca actele pe toate cele trei terenuri prin tribunal, si sa fie acte prin care sa dovedesc ca sunt proprietar? Nu mai stiu ce sa cred...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2008
catabmw, utilizator
Da, se poate. O sa dureze mai mult, dar se poate.
Dar zic ca trebuie si multa atentie, la termenul din antecontract, la ce ati pierde daca vanzatorul isi schimba parerile intre timp.

Alte discuții în legătură

Cadastrul ColbeaAlina ColbeaAlina Daca am pe contractul casei stampila tribunalului si cu inscrisul in registrul de transcriptiuni din 1992 (pe atunci nu se facea schita casei) , mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale CRIS38 CRIS38 Am cumparat de la tata un teren de o sup. de 1000 mp si la un birou notarial la intocmirea actelor am platit 413 RON .terenul este intravilan.vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua cu o intrebare va deranjez ,,,dupa un act de vinzare cumparare la notariat ,,ce acte ar trebui sa am personal daca sunt cumparatorul,,ce acte imi va ... (vezi toată discuția)