avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare uscatorie

Buna ziua,

De curand am preluat o asociatie la un bloc cu 3 scari si la una din scari s-a vandut uscatorul cu acordul locatarilor din scara respectiva cam de un an - doi. Dar noul proprietar nu l-a intabulat pe numele lui. Este corecta decizia lor de vanzare si cum trebuie sa procedam in continuare pentru a putea fi in legalitate?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danielmarian1969 , utilizator 16:01, 18 Noiembrie 2011
decizia este corecta doar daca s-a respectat legea..in sensul ca era nevoie de acordul tuturor locatarilor din acel bloc pentru ca vanzarea sa nu fie atacata de nulitate absoluta.
Fiind proprietate comuna, pentru aceas suprafata din uscatorie toti locatarii plateau impozit la stat...deci , asigurati-va ca sunt respectate conditiile de baza...apoi evident, noul proprietar se va ocupa de acte, ca un bun cumparator...si care trebuie sa dea dovada de interes in a-si intabula suprafata..
sebastian-barbulescu a scris:
Fiind proprietate comuna, pentru aceas suprafata din uscatorie toti locatarii plateau impozit la stat...

Pentru spatiile comune nu plateste nimeni vreun impozit. Fiecare proprietar de apartament plateste impozit pe locuinta sa si nu pe subsol, casa scarii, podul de pe bloc sau terasa blocului, uscatoriile, coloanele comune de apa, gaz...
Deabia dupa ce uscatorul, spatiu comun, devine proprietatea individuala a cuiva, acel proprieatar plateste impozit.

@mariamarin,
Spuneti ca "s-a vandut uscatorul" dar ca noul proprietar nu si-a intabulat proprietatea.
Pai daca omul a cumparat sa-si faca intabularea.
Dar acum dv intrebati "daca este corecta decizia de vanzare", ca si cum ati vrea sa va intoarceti in timp. Corecta sau gresita, decizia a fost a proprietarilor si vanzarea s-a fcaut.
Daca cineva acum contesta aceasta tranzactie, este liber sa o faca in instanta.
Un cetatean poate sa considere la un moment dat ca atunci cand a vandut apartamentul sau masina, poate nu trebuia sa o faca si-acum vrea sa conteste acea tranzactie. Este liber sa incerce, sa actioneze in instanta, sa aduca dovezi ca a fost inselat, dus in eroare, fortat sa faca tranzactia..., iar instanta va analiza si hotara.
Pentru vanzarea uscatorului au fost de acord toti locatarii din scara respectiva (mentionez ca in fiecare scara este cate un uscator) asociatia este constituita pe bloc.
pentru vanzarea spatiilor comune a se vedea legea 170 din 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se verifica daca e intabulata o propritate comuna pe cote parti ? spiridus spiridus Buna seara, Daca o proprietate comuna s-a vandut si este intabulata in CF, aici vor fi doar cotele cumparata intabulate sau toata proprietatea ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ? spiridus spiridus Daca \"uscatoria\" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu \"comun\", ... (vezi toată discuția)