avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Composesorat - inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Composesorat - inregistrari contabile

Un composesorat de pasuni a folosit o mare parte din subventie pentru curatarea si intretinerea pasunii, lucrarile fiind efectuate de catre membrii composesoratului, iar banii impartiti intre ei in functie de nr. zile de lucru.

Pe ce baza de documente se fac inregistrarile contabile in in cazul acesta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:23, 13 Noiembrie 2011
In functie de forma de asociere- aveti de tinut o contabilitate in partida simpla.
Trebuie sa aveti Registrul jurnal de incasari si plati.
Fiscalitatea se bazeaza pe datele din evidenta in partida simpla vezi Cod fiscal la art.48
Multumesc pentru raspuns.

Scuzati-ma ca nu am fost explicit, dar intrebarea mea se refera la documentul justificativ pe baza caruia se vor inregistra platile.
Deoarece nu exista documente justificative.
Banii s-au scos din cont si s-au impartit cum am descris, dar ce fel de document va justifica plata?

Ajunge o Dispozitie de plata pe numele fiecaruia?

Ei trebuie sa declara aceasta suma ca si venit impozabil?
Da ,o dispozitie de plata -e corect.
Mai am o întrebare. Am citit într-un articol precedent, că patrimoniul composesoratului trebuie înregistrat în contabilitate.

Este adevărat?
Asociatia trebuie sa detina Registrul inventar- la finele fiecarui an in urma inventarieriii se vor mentiona elementele de natura activelor,datoriilor-detalii gasiti in OMFP 2861/2009, adapand formatul Registrului inventar la activitatea dumneavoastra ,iar pentru contabilitatea in partida simpla studiati Ord 1040/2004

Alte discuții în legătură

Referitor la „...determinarea starii de fapt fiscale...” la un composesorat. Ioan Viorel Tamas Ioan Viorel Tamas Referitor la „...determinarea starii de fapt fiscale...” a unei asociatii composesorale, raportat la faptul ca desfasura activitati exclusiv fara scop ... (vezi toată discuția)
Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)
Impozitare subventie apia pasuni cimpeanvasilea cimpeanvasilea Buna ziua - sunt presedintele unei asociatii de crescatori de taurine- asociatie-nonprofit -infintata in 2002 , asociatie care este beneficiara unui contract ... (vezi toată discuția)