avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa in insolventa

Buna ziua,
am si eu o nelamurire. Daca o societate intra in insolventa, mai poate acorda tichete de masa salariatilor? Reorganizarea in insolventa inseamna reducerea cheltuielilor, dar tichetele nu sunt considerate drepturi salariale?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 27 Noiembrie 2011
Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator. Deci nu e obligatoriu sa se dea si ele se taie printre primele in criza.
loremakkai a scris:

Buna ziua,
......
Reorganizarea in insolventa inseamna reducerea cheltuielilor, dar tichetele nu sunt considerate drepturi salariale?
Va multumesc mult.



Art.55 (1) C.fisc. : Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal
68. Veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncă, precum şi orice sume de natură salarială primite în baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se referă, şi care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum şi pe baza actului de numire:
......
— valoarea nominală a tichetelor de masă, tichetelor de creșă, tichetelor de vacanță, acordate potrivit legii;
........


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Natura juridica a tichetelor de masa gabieru gabieru sunt tichetele de masa drepturi de natura salariala, sau nu? (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat viorel63m viorel63m sunt angajat la o firma de stat si mi se impoziteaza tichetele de masa chiar daca sunt persoana cu handicap accentuat,vreau sa stiu daca este corect? (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit a persoanelor cu handicap normator normator va solicit un raspuns la urmatoarea problema: daca o persoana cu handicap grav este scutita de plata impozitului pentru tichetele de masa si daca da unde este ... (vezi toată discuția)