avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda la un imprumut primit de la o persoana fizica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda la un imprumut primit de la o persoana fizica straina

Am o situatie pe care nu stiu exact cum sa o rezolv. O societate a primit de la un cetatean olandez un imprumut. S-a intocmit un contract la notar, s-a perceput si dobanda. Intrebarea mea este urmatoarea: in momentul in care ii achit dobanda aferenta imprumutului, cat impozit ii retin? Am citit legea nr. 85 / 1999, ordinul nr. 683 / 2000, art. 115-118 din codul fiscal si nu am ajuns la nici o concluzie. Am sunat la finante, asistenta contribuabil si mi-au zis sa studiez ... legislatia. Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:00, 11 Decembrie 2011
Din pacete legislatia romana nu da dreptul societatilor comerciale sa plateasca dobanda catre persoane fizice, fie ele si straine. Este sinonim cu imprumutul societatii de catre asociati.
se poate plati dobanda persoanelor fizice. oricat.

este important de stiut daca intre olanda si romania exista conventie pentru evitarea dublei impuneri. impozitul se numeste impozit asupra veniturilor obtinute de nerezidenti.

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
ContSters228228, utilizator
exista conventie pentru evitarea dublei impuneri. Suntem europeni, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impunere romia-olanda vde vde Buna ziua,va rog spuneti-mi care este conventia pentru evitarea dublei impunerii privind impozitul pe venit dinre Romania si Olanda?Mul;tumesc (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Comision rezervari de la firma din olanda contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am primit de la o firma din Olanda o factura reprezentand comision rezervari. De la ... (vezi toată discuția)