avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie somaj

O persoana care are indemnizatie de administratie si nu are zile lucrate, datoreaza contributie somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 26 Octombrie 2008
Daca este un contract de administrator se aplica prevederile legii nr.76/2002:

Art. 20. - Se pot asigura in sistemul asigurarilor pentru somaj, in conditiile prezentei legi, urmatoarele persoane:
b) administratori care au incheiat contracte potrivit legii;

Art. 22. - (1) Persoanele prevazute la art. 20 pot incheia contract de asigurare pentru somaj cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au cel putin varsta de 18 ani si sunt asigurate in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
(2) Venitul lunar pentru care se asigura persoanele prevazute la art. 20 nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara.
Dar un angajat care nu are ore lucrate, datoreaza somaj?
Nu datoreaza contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota se aplica asupra bazei lunare de calcul, reprezentata de venitul brut realizat lunar, in situatia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii.
In speta, neavand ore lucrate venitul brut realizat este 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu 2 ore/zi retaq retaq La CIM 2 ore /zi as dori sa stiu cum se completeaza in programul pentru somaj tipul de norma pentru ca acolo nu este specificat pentru program cu 2 ore/zi (vezi toată discuția)
Somaj - plata contributie magdalena1957 magdalena1957 Daca nu am contract de munca si nici indemnizatie de somaj pot plati somajul din mana si cat costa la salariul minim ? (vezi toată discuția)
Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)