avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia (mi-a fost inregistrata) dar pentru ca sefa mea m-a amenintat si jicnit cand am vorbit cu ea ca nu mai pot trai cu putinii bani pe care ii primeam si ca trebuie sa imi caut altceva de munca,mi-a fost teama sa mai merg la sediu sa fac preavizul.In notificare mi-a specificat ca fapta mea (nerespectarea preavizului)constituie abatere disciplinara conform art.61 litera a. Mentionez ca nu aveam o functie in care sa raspund de anumite bunuri sau sa predau gestiunea. Va rog sa imi spuneti daca nu ma prezint ce mi se poate intampla? pentru ca nu as vrea sa mai merg sa ma intalnesc cu ea :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 23 Martie 2012
Buna ziua.
in cazul dvs, din ce inteleg, este vorba de o cercetare disciplinara pentru absente nemotivate. Daca v-ati dat demisia, pe perioada preavizului trebuie sa va indepliniti toate obligatiile ce decurg din contractul individual de munca, aceasta insemnand sa va prezentati la serviciu si sa va indepliniti toate activitatile care va revin.
Daca nu va prezentati la cercetarea administrativa, desi ati fost convocata, angajatorul va va putea desface disciplinar contractul individual de munca.
In cazul in care nu va prezentati vi se va desface contractul de munca disciplinar.
si daca merg ce se intampla? nu am bani sa imi iau un avocat si nu stiu daca o sa fiu ascultata sau crezuta daca spun cum s-a intamplat deoarece nu cred ca ,colega care era de fata atunci ar spune ceva in favoarea mea pentru ca inca lucreaza acolo... demisia mi-a inregistrat-o...deci daca nu ma prezint trebuie sa trimit ceva cu motivul neprezentarii sau pur si simplu nu ma prezint? asta e tot ce mi s-ar intampla daca nu ma prezint?ma afecteaza cu ceva pe viitor ?
In cazul in care veti merge puteti folosi in apararea dvs. orice mijloace de proba. Daca nu aveti bani pentru angajarea unui avocat puteti cere ajutorul unui consilier juridic. Acesta va poate insoti in fata comisiei. Poate veti primi o sanctiune disciplinara mi blanda decat desfacerea contractului de munca:avertisment, diminuare salariala pe o perioada de 3 luni, etc.
In cazul in care nu va prezentati va veti pierde locul de munca.
Cand un salariat este convocat la cercetarea administrativa i se ofera astfel posibilitatea de a se apara si de a prezenta orice imprejurare/dovada in apararea sa.
Daca demisia a fost inregistrata, repet, aveati obligatia de a va prezenta la serviciu si de a va indeplini in continuare obligatiile.
Daca aveti un motiv obiectiv de neprezentare (ex. concediu medical sau alta imprejurare care va impiedica sa va prezentati) puteti trimite dovezi in acest sens. |Acest lucru nu va impiedica ci doar va intarzia desfasurarea cercetarii administrative, urmand sa primiti o noua convocare pentru o noua data.
Cum am mai spus si a repetat si Perspective, daca nu va prezentati vi se va desface disciplinar cim. Aici dvs hotarati cat de mult va afecteaza o asemenea sanctiune.

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere disciplinara Dstancu Dstancu Buna seara Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)