avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizație de funcționare - nelãmurire
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizație de funcționare - nelãmurire

Am o nelămurire în legătură cu autorizația de funcționare. Am deschis de curând un nou punct de lucru (comerț cu amănuntul - 4711). Normal, m-am prezentat la primărie pentru autorizația pentru noul punct de lucru, unde mi se spune că de fapt trebuie să-mi mai fac o autorizație pentru sediul legal al II ( sediul are adresă diferită de punctul de lucru). Menționez că am interprinderea individuală din 2001 și niciodată nu mi s-a cerut până acum să-mi fac autorizație și pentru sediul legal al firmei, unde nu se desfășoară nici o activitate. Este legal?? Există această autorizație și pentru sediu?
Cel mai recent răspuns: ana_maria_29 , utilizator 11:56, 19 Februarie 2012
Ce scrie in actul constitutiv? Desfăşoară exclusiv activităţii in afară sediului sau şi in afara sediului. Dacă scrie exclusiv in afara sediului nu aveţi nevoie de autorizaţie, în caz contrar aveţi nevoie.
Nu scrie exclusiv, e menționat că nu se desfășoară activități.
La PFA -uri sediul este acelasi lucru cu punctu de lucru?

Cei de la primaria din comuna unde am sediul PFA-ului imi spun ca punctul de lucru e acelasi cu sediul social. si trebuie sa platesc niste taxe.
Au ei un regulament in care au zis ca toti agentii economici:pfa, ii , srl tb sa plateasca: firma, gunoi, reclama,program functionare, taxa autorizatie functionare - toate acestea in fiecare an ("Acordul se va elibera pentru fiecare punct de lucru al agentilor economici , de pe raza comunei, mai putin pentru sediile unde acestea isi desfasoara activitati administrative").
In certificatul constatator scrie: Activitati care se desfasoara la beneficiari si /sau inafara sediilor proprii.

Da-ti-mi un sfat cum sa vorbesc cu ei, pentru ca amenda e 2500 lei.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe locale pfa necroob necroob Buna ziua, Am primit de la primarie o scrisoare prin care mi se percep niste taxe: - Taxa Reclama si Publicitate (13.12.2017) - 35 lei - Taxa ... (vezi toată discuția)
Autorizare activitate scorus69 scorus69 Buna ziua Un SRL ccu asociat unic fara angajati are are ca activitate principala 7414 si pe care o si desfasoara mai tb sa autorizeze ceva avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Piedici in obtinerea autorizatiei de functionare uNICKu uNICKu Buna ziua,detin un SRL de aproape un an,obiectul de activitate al societatii este \"4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)