avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general leasing autoturism impune cod CAEN inchiriere masini?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

leasing autoturism impune cod CAEN inchiriere masini?

Buna ziua

Am un contract leasing pe un autoturism pe firma.
Am auzit o discutie ca acest lucru impune ca trebuie sa am cod CAEN de inchirieri masini?
Stie cineva ?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tomita Alexandru , Avocat 12:32, 25 Februarie 2012
Buna ziua, aveti nevoie doar in situatia in care in mod constant inchiriati masina unor terte persoane, (bineinteles cu acordul firmei de leasing) exercitand astfel o activitate economica care va aduce venituri. In situatia in care utilizati mijlocul de transport strict pentru deplasari in interesul fimei nu aveti nevoie de autorizare sau cod CAEN - inchiriere.
Daca vrei sa inchiriezi mai departe masina, citeste legea 38/20.01.2003, si modificarile din 24.07.2010 si apoi in 2011, unde se prevede expres ce se prevede pentru a inchiria o masina pe teritoriul Romaniei.

Daca masina are +3 ani legal nu o poti inchiria. E clauza clara.

Masinile inchiriate in Romania trebuie sa aiba obligatoriu ITP la 6 luni, kilometraj real, aer conditionat, sa aiba copii conforme cu numarul de inmatriculare inscris pe tichet emise doar pe caen 7711, copii care se emit doar in baza dovezii de proprietate a autoturismului (si atentie firma autorizata pentru serviciul comercial de inchirieri auto trebuie sa detina masina in leasing sau in proprietate, nu exista o a treia forma), de catre Directia Tehnica Departamentul Transport din Cardul Primariei. Pentru fiecare masina se plateste taxa de 600 RON de catre proprietar insemnand 2 X tichete de rent-a-car. Firma trebuie sa aiba casa de marcat cu punctul de lucru inscris corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Tomita Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru firma de inchirieri auto Nikoletta001 Nikoletta001 Buna ziua, am si eu o nelamurile cu privire la contractul de comodat. Vreau sa stiu daca pot face contract de comodat cu masina proprie - de pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Pfa inchiriere autoturisme barbucosmin1984 barbucosmin1984 Buna ziua Ma numesc Barbu Cosmin si am deschis un PFA care are ca obiect de activitate inchirierea de autoturisme cod caen 7711 .am o nelamurire masinile pe ... (vezi toată discuția)
Codul 6024 la srl hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori sa stiu si eu daca acest cod este bun in cazul in care firma vrea sa inchirieze prin contract de comodat niste masini de la o persoana ... (vezi toată discuția)